İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa ücretsiz sinema keyfi sunuyor. İzmir'in farklı salonlarında gösterime sunular filmler ile vatandaşlar keyifli anlar yaşıyor.

İzmir'de yapılacak sinema gösterilerini sizin için derledik.

İzmir'de ücretsiz sinema keyfi.

Gurbet Kuşları

Gurbet Kuşları filmi, Turgut Özakman’ın 1961 yazdığı “Ocak” isimli oyunundan uyarlanmış ve Orhan Kemal’in 1962 yılında iç göç meselesini konu işlediği romanının ismini taşımaktadır. Gurbet Kuşları, sinema - tiyatro - edebiyat üçgeni bağlamında disiplinler arası bir eserdir. 1. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Film seçilen, yönetmeni Halit Refiğ'e de En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandıran “Gurbet Kuşları”, Kahramanmaraş'tan büyük şehre, İstanbul'a göç eden bir ailenin dramını anlatıyor.
 

Film: Gurbet Kuşları
Tarih: 6 Ekim 2024
Yer: İzmir Sanat
Saat: 19:00


Aşk-ı Memnu

Halid Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından orijinaline sadık kalınarak televizyona uyarlanan 1975 yapımı Aşk-ı Memnu aynı zamanda Türk televizyon tarihinin ikinci dizisidir. 1900’lü yılların Osmanlı burjuvazisinin yaşantısı, Adnan Beyi’in genç eşi Bihter ve çapkın yeğeni Behlül arasındaki yasak aşkın nedenleri, sonuçları ve aile içi dinamikleri psikolojik boyutları ile birlikte işlenmektedir.  

Film: Aşk-ı Memnu
Tarih: 9 Ekim 2024
Yer: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
Saat: 20:00


Geleceğe dönüş

Geleceğe Dönüş'te, deli dolu bilim adamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

Film: Geleceği dönüş
Tarih: 10 Ekim 2024
Yer: İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı
Saat: 20:00

Bu film arabada sinema keyfi kapsamında gösterilecektir. Ücretsiz olan etkinliğe 200 adet araç katılabilecek.

Katılım için başvuru adresi: https://www.izmir.art/

Teyzem

Üftade (Müjde Ar) annesi ve üvey babasıyla sıradan bir hayat sürmektedir. Bir gün yıllar önce evden gitmiş olan ablası oğlu Umur'la kapılarını çalar. Umur'la Üftade çok içten bir bağ kurarlar. Gelişen olaylar Üftade’nin yaşantısındaki bambaşka gerçekleri ortaya çıkaracak ve yıllar sonra bile Umur'un hafızasından silemeyeceği anılar yaratacaktır.

Film: Teyzem
Tarih: 13 Ekim 2024
Yer: İzmir Sanat
Saat: 19:00

Wonka

Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı "Charlie'nin Çikolata Fabrikası"na dayanan film, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibi olan Willy Wonka’nın maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpalarla nasıl tanıştığına odaklanıyor. Willy Wonka’nın en büyük hayali kendi çikolata dükkanını kurmaktır. Bu amaçla dünyanın dört bir yanını dolaşarak tekniğini geliştirir. Ancak onun hayallerine giden yolun önünde büyük bir engel vardır. Güçlü çikolata karteli, eksantrik Wonka'nın önüne pek çok engel çıkarır. Kartelin izni olmadan hiçbir şey yapamayan Wonka, bu durumun kendisini üzmesine izin vermez. Küçük Noodle ve tuhaf Umpa Lumpaların desteği ile Wonka, çikolatalarının insanlara ulaşması için her yolu dener.

Film: Wonka
Tarih: 17 Ekim 2024
Saat: 20:00
Yer: İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı

Hanım

Osmanlı paşası torunu Olcay Hanım (Yıldız Kenter) yıllar önce bir deniz kazasında Yüzbaşı olan kocasını kaybetmiştir. Şimdi ise rahim kanseridir. Olcay Hanım, ölüm korkusuyla birlikte kedisi Hanım’ın sahipsiz kalacağından endişelenerek ona sahip aramaya çalışır ancak bu süreçte çevresindeki insanların ilgisizliğine ve değişimlerine tanık olacaktır.

Film: Hanım
Tarih: 20 Ekim 2024
Saat: 19:00
Yer: İzmir Sanat

Köpekler adası

Kendini mesleğinde yeniden kanıtlamak için savaş veren yaşlı bir gazeteci (Tanju Gürsu) ile ıssız bir adada kendini köpeklerine adayan eski bir sinema sanatçısının (Perihan Savaş) dramatik öyküsü. Mesleğinden dışlanmış gazeteci, satın aldığı adada yaşayan kadınla röportaj yapmak ister. Fakat çevresinde yaşadığı sevgisizlik nedeniyle insanlardan uzaklaşmış kadın ise adaya kimsenin gelmesini istemez.

Film: Köpekler adası
Tarih: 27 Ekim 2024
Saat: 19:00
Yer: İzmir Sanat

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ