İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yurt kapasitelerinin yetersizliği, yüksek enflasyon ve fahiş kira ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi için başvuru tarihleri belli oldu. Üniversite için kente gelen öğrencilerin barınma sorununu çözmek üzere başlatılan proje kapsamında öğrenciler www.gencizmir.com üzerinden 9-15 Eylül tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Alınacak başvurular değerlendirildikten sonra gerekli kriterleri taşıyan kız öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’nin İZELMAN Karşıyaka Örnekköy sosyal tesislerine, erkek öğrenciler ise İZELMAN Buca sosyal tesislerine 1 yıllık süre için yerleştirilecek.

Kriterler nedir?

Barınma desteğine başvuru için 17-27 yaş arası T.C. vatandaşı olmak, İzmir’de örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı ve 2024 yılında YKS’ye girmiş, Hazırlık/1 sınıf öğrencisi olmak, İzmir il sınırları içinde yer alan devlet üniversitesinde veya % 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olmak, öğrencinin ve ailesinin ikamet adresinin İzmir ili sınırları dışında bulunması gerekiyor.

Kaynak: Bülten