İzmir'de yazarlar buluşması: Gördesli edebiyatçılara yoğun ilgi İzmir'de yazarlar buluşması: Gördesli edebiyatçılara yoğun ilgi

İzmir’in Konak ilçesinde bağlı Namık Kemal Mahallesi’nde bulunan Kestelli Şerife Eczacıbaşı Ortaokulu’nun eski müdürü, mahalle sakinleri ve öğrenciler tarafından yeniden okuluna dönmesi için destek görüyor. Okulda düzen ve güvenliği sağlayarak büyük bir değişim yarattığı belirtilen eski müdür, şu an başka bir okula atanmış durumda.

Namık Kemal Mahalle muhtarı azası Funda Bıçakçı, eski müdürün hem okulda hem de çevrede önemli düzenlemeler yaptığını belirterek, “Müdürümüz buradayken okul çok daha güvenli ve düzenliydi. Öncesinde adeta bir yolgeçen hanı gibiydi, gelenin gidenin belli olmadığı bir ortam vardı. Ancak o, emniyet ve valilik ile güçlü bir koordinasyon kurarak okulun çevresini ve içini her türlü olumsuzluktan temizledi,” dedi.

Müdürün görev değişikliğinin mahalle için bir kayıp olduğunu vurgulayan Bıçakçı, “Biz de anlayamadık, burada kanunsuz bir durumdan bahsediliyor ama burası Eczacıbaşı Vakfı’na bağlı bir okul. Tadilatları Eczacıbaşı Holding’in taşeron firması yaptı ve ödemeleri Holding gerçekleştirdi. Müdürümüzün bu işlemlerle hiçbir ilgisi yoktu, ancak yanlış anlaşılmalar nedeniyle görev yeri değiştirildi,” ifadelerini kullandı.

Mahalleli müdür değişikliğine tepkili

Bıçakçı, 1,5 yıldır görev yapan okul müdürünün yerinin değiştirilmesi nedenini açıklayarak  şunları söyledi:

“Müdürümüz, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak okulun arka bahçesinin duvarını yeniden yaptırdı ve burayı otopark ile madde bağımlılarının barınağı olmaktan kurtardı. Hayırsever desteğiyle okulun tadilatlarını yaptırarak kamu yararına önemli katkılar sundu. Geldiği günden beri eğitim seviyesini artırdı, personel arasında huzur ve güven ortamı sağladı. Ancak iftiraya uğrayarak görev yeri değiştirildi. Mahalleli olarak bu duruma çok üzgünüz.”

Öğrencilerin başarı seviyesinin de onun yönetiminde arttığını belirten mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak eski müdürlerinin okula geri dönmesini talep ediyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ