Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı’nda kapsamlı projeleri hayata geçireceklerini açıkladı. Bürokratlarıyla ve muhtarlarla Pınarbaşı’nda incelemeler yapan Başkan Eşki, çalışmalara altyapı yatırımlarından başlayacaklarını söyledi. Kaldırımların ve yolların elden geçirileceğini, altyapı yatırımları konusunda da koordinasyonun sağlanacağını belirten Başkan Eşki, bu çalışmaların ardından Pınarbaşı’na yakışan projelerin sırayla hayata geçirileceğini söyledi.

Yeni parklar

Pınarbaşı’nın ismini bol su kaynaklarından ve eşsiz yeşil doğasından aldığını hatırlatan Başkan Eşki, “Biz de bu özelliklerine uygun olarak yeni parklar kazandıracağız. Mevcut parkları ve yeşil alanları da geliştireceğiz” diye konuştu. Özellikle düğün salonlarıyla İzmir’in simge alanlarından biri olan Değirmenaltı bölgesindeki kanalların bakımının yapılacağını ve su akışının tekrar sağlanacağını söyleyen Başkan Eşki, bu noktadaki nostaljik su değirmeninin de tekrar çalışır hale geleceğini belirtti. Başkan Eşki, erken yaşta hayata veda eden ünlü sanatçı Kazım Koyuncu’nun heykelini koyacakları bir park yapacaklarını söyledi.

Hara Bornova geliyor

Bornova Belediyesi, Pınarbaşı’ndaki Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’nda, özellikle çocukların gelişimindeki olumlu etkileri bilinen at biniciliğini teşvik etmek için Hara kuracak. Hara Bornova ismi verilecek proje kapsamında çocuklar at binebilecek, aynı alan içinde piknik alanları oluşturulacak. Rekreasyon Alanı içindeki yapılar yenilenecek, ışıklandırma ve güvenlik artırılacak. Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’nın cazibe merkezi olması sağlanacak.

Kaynak: Bülten