Batuhan KAYA- Karşıyaka Atakent’teki Hilmi Öz İlkokulu hakkında çıkan yıkım kararı, Hilmi Öz İlkokulu öğrencilerinin hangi okulda eğitime devam edeceği konusunda kriz yarattı. İddiaya göre önce Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu ve sonrasında Mavişehir İlkokulu’na yönlendirilen öğrenciler, bu okulların velileri tarafından istenmedi. Yine iddialara göre velilerin araya siyasileri sokmasıyla öğrenciler, mevcut okullarının binasından daha eski binası ve 600 civarında mevcudu olan Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’na yönlendirildi. İz Gazete’ye konuşan ve ismini vermek istemeyen Hilmi Öz İlkokulu öğrencilerinden birinin velisi, “Çocukların bu okulda eğitime devam etmesi uygun olur mu, olmaz mı diye müfettiş gönderdiler. Müfettiş, çocuklarımızın bu okulda eğitime devam etmesine 2 kez ret verdi. Sonrasında ise bu ret bozuldu. Nasıl olduğunu anlamadığımız bir şekilde müfettişin 2 kez üst üste verdiği ret kararı olumlu diye düzeltilmiş. Bunun neden değiştiğini sorguladık ve siyasi olduğunu söylediler” diye konuştu.

‘Tepeden halletmişler’

Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu ve Mavişehir İlkokulu velileri ve Okul Aile Birliği üyelerinin siyasileri araya sokarak işi tepeden hallettiğini iddia eden veli, “Nebahat Alparslan Karadavut ve Mavişehir İlkokulları biraz kalburüstü okullar, buradaki öğrencilerin velileri bizim çocuklarımız için, ‘Çocuklarımızın düzeni bozulacak, okulun düzenini bozacaklar’ diyormuş. Okul Aile Birlikleri ve velilerin baskı yaptığını ve bu işi tepeden hallettiklerini öğrendik” ifadelerini kullandı.

‘Mustafa Reşitpaşa yetersiz’

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen müfettişin, öğrencilerin Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’nda okumasının uygun olmaması sebebiyle 2 kez ret kararı vermesine rağmen kararın çıkmasını eleştiren veli, “Buradaki çocuklar okulun şu anki mevcuduyla bile birçok sorun yaşarken onların mevcudunun üstüne bir 600 kişi daha eklenecek. Mustafa Reşitpaşa’da durum böyleyken diğer 2 okulun bahçeleri geniş, binaları yeni ve birçok imkânı var. Şu an bizim çocuklarımız eski bir binadan daha eski bir binaya gidecek. Üstelik Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen müfettiş 2 kez ret vermesine rağmen bu olacak” şeklinde konuştu.

‘Pin-pon topuna döndük’

Ulaştıkları tüm yetkililerin kendilerini başka kurumlara yönlendirdiğini söyleyen veli şöyle konuştu:
“Dün İzmir Valiliği’ne, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittik. Pin-pon topu gibi bizi oradan oraya atıyorlar. Valilikte de aynı şey yaşandı, oyalıyorlar, ‘yazı yok’ diyorlar.”

Valilikten itiraf gibi onay

İzmir Valiliği’nden Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’na giden yazıya göre, Hilmi Öz İlkokulu öğrencileri Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’nda eğitim-öğretime devam edecek. Hilmi Öz İlkokulu’ndaki Anasınıfı ve Özel Öğretim öğrencileri ise Mavişehir İlkokulu’na nakledilecek.

Muhabir: Batuhan KAYA