Kadına şiddet haberlerinin sonu gelmiyor. Bu kez acı haber İzmir'in Çiğli ilçesinden geldi. Güzeltepe Mahallesi'nde yaşayan Özge Polat, saat 06:30 sıralarında işe gitmek için evinden çıktı.

Polat, o sırada kendisini bekleyen eski eşi S.Y. tarafından silahla vuruldu.

Olayı görenler durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan genç kadının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan Polat'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı ortaya çıktı.

Polat'ın vurulması sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız şu ifadeleri kullandı: Gün geçmiyor ki gündem; kadın cinayeti, şiddet olmasın! Bugün de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızdan ve Çiğli’de yaşayan Özge Polat, eski eş şiddetine en ağır biçimde maruz kalanlardan.

Polat şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor ve Türkiye’de binlerce kadın bu korkuyla yaşıyor.  Biz, topyekûn mücadele etmedikçe bu yara kanayacak!

Sevgili Özge; lütfen iyileş ve çocuklarına dön...

Cemil Tugay da açıklama yaptı

Konu ile ilgili açıklama yapan Cemil Tugay da şu ifadeleri kullandı: Ülkemizin bir şiddet sorunu var. Özellikle kadınlarımız ve çocuklarımız yoğun tehdit altındalar. Her gün yeni bir şiddet haberiyle sarsılıyoruz. Bugün de çok yakınımızdaki bir insan, bir kadın çalışma arkadaşımız ne yazık ki şiddet kurbanı oldu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarımızdan Özge Polat, ayrıldığı eşi tarafınca ateşli silahla ağır bir şekilde yaralandı. Arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz. Ancak bu şiddet bitmeli. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmalı.

Kaynak: HABER MERKEZİ