Geçtiğimiz hafta İzmir’de toplu ulaşımın en önemli ayaklarından biri olan İzmir Metro’da yürüyen merdiven kazası yaşanmıştı. Konak ilçesi Üçyol Metro İstasyonu'ndan çıkışı sağlayan yürüyen merdiven, bir anda ters yönde hareket etmeye başlamış ve kaza sırasında merdivende bulunan 11 yolcu yaralanmıştı.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yürüyen merdivenlerin denetimine ilişkin önerge verildi. Önerge kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine ait halkın kullanımına açık asansör, yürüyen merdiven, teleferik ve benzeri ekipmanların aylık ve yıllık denetimleri için TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol yapılmasına ilişkin madde meclis üyelerine sunuldu.

Gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın

Gündeme ilişkin konuşan Başkan Tugay, sorumluların belediyeye dahil olmalarını istemediklerini belirterek şunları söyledi:

“Çok üzüldük. Ben hemen anında arkadaşlarımdan detaylı bir inceleme istedim. Daha sonra Makine Mühendisleri Odası’nı biz çağırdık, olayı incelemesini istedik. Bizi de rahatsız eden noktalar var. Bununla ilgili radikal kararlar vereceğiz. Sorumluları kimse, artık belediyeye hizmet vermesini ya da görevli olmasını istemiyoruz. Bunun gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Makine Mühendisleri Odası’nın denetleyici olması, ön onay verdiğimiz bir şey. Doğrudan oylanması gerektiğini düşünüyorum.”

Başkan Tugay’ın açıklamasının ardından önerge, komisyonlara havale edilmeden doğrudan oylanarak meclisteki tüm grupların ‘evet’ oyu ile oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: ANKA