İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir binada tüp patlaması meydana geldi. İlk belirlemelere göre olayda 5 kişi yaşamını yitirirken, 57 kişi de yaralandı.  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olay anına dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.  
Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir Lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.
Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir.
Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

Büyükşehir’den açıklama

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 57 kişinin yaralandığını belirtti.

Özgür Özel, Başkan Övünç Demir'den bilgi aldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili İzmir Valisi Süleyman Elban ve Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’den bilgi aldı. Belediye Başkanı Demir, Özel'e ekibiyle birlikte patlamanın yaşandığı bölgede oldukları bilgisini verdi.  

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Valisi Süleyman Elban ve Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ile telefonda görüştü. Patlamaya ilişkin bilgi alan Özel, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: İHA/ANKA/AA