Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Purmo Group işyerinde başlatılan grevin kazanım ile sonuçlandığını duyurdu. Sendika’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İzmir Kemalpaşa’daki Purmo Group işyerinde, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle 8 Mayıs’ta başlattığımız grev, bugün işverenle gerçekleştirdiğimiz görüşmede anlaşma sağlanması üzerine kazanımla sona erdi.

66 gün onurlu mücadele

İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret talebiyle 66 gündür onurlu grevlerini sürdüren üyelerimizin kararı ve onayıyla imzalanan anlaşmada; ülkenin ekonomik durumu ve yüksek enflasyon nedeniyle ücretlere artık bir yılda değil, altı ayda bir zam yapılması kararlaştırıldı.
Anlaşmayla birlikte bu yıl ücretlerde temmuz ayı itibarıyla yüzde 106 artış sağlanırken, işyerinde ortalama saat ücreti 157,72 liraya yükseldi.
Sosyal haklarda ise yüzde 100 ile 290 arasında artış sağlandı. Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere ayda 1500 lira erzak fişi, 1200 lira yakacak yardımı yapılması kararlaştırıldı.

Esnek çalışma teklifi geri çekildi

İşverenin daha önce ‘esnek çalışma’ adı altında masaya getirdiği, kazanılmış haklarımızın geriletilmesi anlamına gelen tüm teklifler geri çekildi.
Greve başlarken “Biz kazanacağız” demiştik.
Haklarına sahip çıkmak, döktükleri alın terinin karşılığını almak için; emekleri, ekmekleri ve gelecekleri için 66 gün boyunca kararlılıkla, omuz omuza mücadelelerini sürdüren Purmo işçileri kazandı.
Biz kazandık!
Grev süresince üyelerimizle, sendikamızla dayanışmasını esirgemeyen tüm sınıf dostlarımıza teşekkür ediyoruz.
Toplu sözleşmemiz Purmo işçilerine, sendikamıza ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olsun.”

Kaynak: BÜLTEN