İzmir geçtiğimiz günlerde yangın felaketi yaşandı. Kentte 4 günde 249 yangın çıktı. Yangına bin 577 personelle müdahale edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangınlarda 8 itfaiye erinin yaralandığını, kolu kırılan kişinin 1 saat boyunca kırık kolu ile yangına müdahale etmeye devam ettiğini söyledi.

Tugay şu açıklamayı yaptı: “Bu yangınlar boyunca itfaiyenin ne yaptığıyla ilgili net verilere insanlarımız ulaşamadı. Yangınlar çokça alanda gerçekleşirken o karmaşık alanda aslında kimin neye müdahale ettiğini izlemek zor oluyor. İtfaiyemizin çok zorlu bir mücadeleyi yürüttüğünü söylemek isterim. İzBB olarak bu yangınlara bin 577 personelimizle müdahale ettik. Bunların 730’u itfaiye personelimiz, 324 itfaiye aracıyla bu yangınlara müdahale ettik. Diğer 10 ilden bize destek için araçlar geldi. İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Muğla ve Çorum illerinden yardımcı olmaya geldiler. Sözün burasında bize yangın için araçlarını gönderen tüm belediyelerimize teşekkür ettiğimi söylemek isterim. Sanıyorum en büyük teşekkürü bizim itfaiye personelimiz hak ediyor. 8 itfaiye erimiz bu yangınların söndürülmesi esnasında yaralandı, 1’inin kolu, 1’inin köprücük kemiği kırıldı. Kolu kırılan arkadaşımız 1 saat boyunca kırık koluyla yangına müdahale etti. Yangının olduğu her yerde olmaya çalıştılar ve oldular. Bazı işyerleri, konutlar yanmış olmasına rağmen yanmaktan kurtardıkları alanın ne kadar çok olduğunu doğru değerlendirmeliyiz. Bir sürü yerde, Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım mahallesindeki TOKİ evlerinin çatısına sıçramıştı yangın, orada itfaiyemiz bu yangının ilerlemesine mani oldu. Sanayi sitesinde bazı işyerleri yanmış olsa da tüm dükkanlar yanmaktan kurtarıldı. İş yerlerinin büyük çoğunluğunun yanmasına engel oldular. Sancaklı Köyü, Yamanlar Köyü yangının hemen dibindeydi, buralarda neredeyse hiç konut yangından etkilenmedi. Bayındır’da o bölgedeki köylerin tamamı yanabilirdi, yaptığımız çalışmalarla bu yangınlar engellendi”

Kaynak: Haber Merkezi