Vatandaşların uygun fiyata sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi amacıyla hizmete sunulan Ödemiş Kent Lokantası’nın açılış törenine, Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, CHP İl Başkan Vekili Barış Özdemir, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Ödemişli katıldı.  

Halkçı projelerimizin ilki

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomik kriz ve enflasyonun arttığı bu günlerde, Ödemiş Belediyesi olarak halkçı projelerimizin ilkini gerçekleştiriyor. Köklü bir tarihe sahip olan ilçemizin sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetler sunmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda Kent Lokantası’nın hizmete sunulmasında amacımız esnafa rakip olmak değil, dar gelirli vatandaşlarımıza destek olmaktır. Bizim amacımız zor günler yaşayan vatandaşlarımızın uygun fiyata hem lezzetli hem de hijyenik ortamlarda hazırlanan üç çeşit yemek yemelerini sağlamak ve öğrencilerimizin, emekçilerimizin günlük yemek masraflarına destek olmaktır.

Bu kentin bir kuruşu heba olmayacak

Seçimlerde, Belediyemizin tek kuruşunu bile namus gibi koruyarak vatandaşımızın emrine seferber etmeye söz verdik. Bu sözü yerine getirmenin haklı gururu içerisindeyiz. Bu kentin bir kuruşu heba olmayacak. Mevcut mali tablomuzun yanında artan maliyetlere rağmen halk adına halktan yana bir yönetim ile projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hizmete sunduğumuz Kent Lokantası aynı zamanda toplumsal dayanışmamızın ve paylaşma kültürümüzün bir sembolüdür. Ülkemizin sürekli savrulmakta olduğu derin ekonomik krizde merkezi hükümet tasarruf genelgeleri yayınlarken biz de sürekli olarak temkinli adımlarla ilerliyoruz. Ekonomik krizle pençeleşen halkımıza, her ay 12 bin 500 liraya mahkum edilen emeklimize Kent Lokantamızda bir öğün de olsa uygun fiyatlı sıcak yemek sunmayı sosyal ve halkçı belediyeciliğin parçası olarak görüyoruz.

İzmir'e sahip çıkacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay konuşmasında kentin kaderini değiştirecek projeleri gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “CHP’li belediyeler olarak İzmir’e sonunda kadar sahip çıkacağız. Bizlere inancınızı güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Çok sıkıntılı çok zor günler yaşıyor olsak da önce kendi içimizde sonra halkımızla dayanışmayla her zorluğu aşacağız. CHP iktidarıyla tüm Türkiye’de sorunların düzeldiği bir döneme gireceğiz. Başkanımız Mustafa Turan’ı  ve benzer hizmetleri veren başkanlarımızı kutluyorum.

Kiraz, Beydağ, Ödemiş bölgesine ayda bir de olsa gelmek, taleplerinizi yerinde incelemek için istiyorum. Büyükşehrimizin ekipleri sürekli burada sorunlarınıza çözüm bulmak için çalışıyor. Bu güzel ilçelerin kaderini değiştireceğiz. İnsanların yüzünü güldüreceğimiz projeleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Hafta içi her gün hizmet verecek

Ödemi Belediyesi Kent Lokantası, hafta içi her gün 11:30-14:30 saatleri arasında 350-400 kişiye yemek verecek. Doyurucu bir ana yemek,  pilav ya da makarna, salata ve tatlı ya da meyve gibi bir yardımcı yemeklerin bulunduğu menü 60 TL olarak satılacak.

Kaynak: BÜLTEN