Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının İzmir’i düşman işgalinden kurtardığı 9 Eylül 1922 tarihinin yıl dönümü, Karşıyaka’da coşku dolu bir konserle kutlandı. Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kurtuluşun Notaları Karşıyaka’da Buluşuyor” başlıklı etkinlik, özgürlük ve bağımsızlık coşkusunu zirveye taşıdı. 

Şarkılar hep bir ağızdan söylendi

Zekeriya Hocalar’ın kurtuluş destanına dair anlatıları ve sunumu ile renk kattığı etkinlikte; sanatçılar Öznur Korkmaz, Hüseyin Tolu ve Belediye Orkestrası Şefi Şenol Şentürk sahne aldı. Milli mücadele dönemini, Karşıyaka’yı ve İzmir’i anlatan eserlerin seslendirildiği gecede; Karşıyaka Belediye Tiyatrosu kısa canlandırmaları, Halk Dansları Topluluğu ise hazırladığı gösteri ile katılımcılara unutulmaz bir şölen sundu. Finalde hep bir ağızdan İzmir Marşı okunurken, gece boyunca duygu dolu anlar yaşandı. 

9 Eylül en kıymetli emanet

İzmir’in kurtuluşunun Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelediğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bugün ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey 9 Eylül ruhudur! 102 yıl önce bizi zafere götüren birlik, dayanışma ve yurtseverlik bilincini unutmadan yarınlara taşırsak, işte o zaman Atatürk’ün bize göstermiş olduğu hedeflere ulaşmamız daha kolay olacaktır. 9 Eylül; bizim için bir hediye değil, yarınlara taşımamız gereken en kıymetli emanettir! Bu duygularla, 9 Eylül’ün 102. yılını coşkuyla ve umutla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizi bugünlere ulaştıran tüm değerlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum… ‘Atatürk’ün Karşıyaka’sı’ olarak, bir kere daha söz veriyoruz ki bu büyük destanı yaratan ruhtan, bilinçten ve çağdaş, demokrat, laik Türkiye Cumhuriyeti değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Bülten