İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in kalabalık bölgelerinden biri olan Karabağlar'da da belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Karabağlar Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Konak, Gaziemir, Balçova ve Buca gibi yoğun nüfuslu ilçelere komşu olan Karabağlar, İzmir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Karabağlar tarihini yansıtan noktalardan biri olan; Akçakale Ören Yeri, ilçenin en eski yerleşim yeridir. Akçakale’ye çıkmak, sur duvarlarını incelemek, tarihseverler için Karabağlar'da yapılması gereken aktivitelerdir.
Yıkık Minareli Camii’nin olduğu ve Eskiizmir Semti olarak anılan bölge de ilçenin tarihi özelliklerine ışık tutuyor.

Meşhur Kavacık Köyü

İlçenin tanınmaya değer bölgelerinden biri ise Kavacık Köyü. Kızıldağlar'ın üzerinde bulunan bu güzel köy, 19'üncü yüzyılda Yörükler tarafından kurulmuştur. Tarihi taş evleriyle, meşhur üzümüyle dikkat çeken Kavacık Köyü, ilçede doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktalarından. Ayrıca, çevrede farklı zorluk derecelerine sahip çok sayıda yürüyüş ve gezi rotası bulunuyor. Bu rotalar, pek çok yürüyüş parkuru sunuyor.
Reşat Nuri Güntekin’in bir dönem yaşadığı, klasikler arasına girmiş Çalıkuşu’nu yazdığı tarihi ev de ayrıca bu bölgede yer bulunuyor. Restorasyonunun ardından Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’na dönüştürülen kütüphanede, birçok etkinlik düzenleniyor.

Karabağlar Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Karabağlar Belediyesi'nin logosu üst ve alt kısımları yanlara doğru genişleyen çizgilerle
tasarlanmıştır. Logonun ortasında belediyenin adı büyük harflerle verilmiştir. Yanlara ve yukarıya doğru uzanan çizgiler ile Karabağlar'ın bir bağlantı noktası oluşuna, ilçenin genişleyen ana ve yan yollarına işaret edilmiştir.
Belediyenin logosunda beyaz ve lacivert renkler kullanılmıştır. Lacivert rengi; verimlilik, sonsuzluk, kazanç gibi kavramları yansıtmaktadır.
Logoda bulunan beyaz renk ise; hoşgörülülük, özgürlük, pozitif düşünme gibi kavramlara işaret etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ