İzmir'in Urla ilçesi doğal güzellikleri ile ünlü köylere sahip ilçelerden biri. Urla'nın en güzel köylerinden biri de Demircili. Harika bir koya sahip olan Demircili, Urla'nın yaklaşık 15 km uzağında bulunuyor.
Demircili koyu, yaz aylarında buz gibi berrak suyu ile ziyaretçi akınına uğruyor.
Köye giden yol üzerinde kahvaltı yapabileceğiniz işletmeler de bulunuyor.
Köyde pırıl pırıl denize sahip üç koy var. Bunlar Ada, Bodrum ve Demircili koyu olarak geçiyor. Ancak bu harika koyların suyunun buz gibi soğuk olduğunu belirtmekte de fayda var.
Demircili, 20. yüzyılın başlarında 200 nüfuslu “Yukarı Demircili” ve 365 nüfuslu “Aşağı Demircili” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Urla’nın güneybatısında yer alan Yukarı Demircili eskiden bir Türk köyüyken yaşanan salgın hastalıklar nedeniyle köy terk edilmiştir.
Türklerin çekildiği köye Urla, Gülbahçe, Alaçatı ve Çeşme'den gelenler yerleşmiştir. Özellikle Yeni Demircili olarak geçen bölgeye Alaçatı'dan gelen ve mevsimlik işçi olarak çalışan Rumlar yerleşmiştir.
Bugün köyde o günlerden kalma irili ufaklı kiliseler bulunmaktadır. Buraya yerleşen Rumların büyük bölümü ise mübadele döneminde burayı terk etmiştir.
Köyün güneyinde Batı Anadolu'nun önemli limanlarından biri olan Airai Antik Kenti kalıntıları bulunur. Demircili Köyü’nün güneyinde, köylünün “Ada” olarak adlandırdığı yarımadanın üzerinde yer almaktadır. Airai çok küçük bir yerleşim olup, Korykos, yani Kıran Dağı’nın hemen doğusundadır. Denizsel bağlantılara çok açık olan kentte yapılan incelemelerde çıkan buluntular arasında; Geç Geometrik Dönem çanak çömlek kap parçaları, Arkaik Çağ kuşlu lon kaseleri gibi bezemeli örnekler ile birlikte daha basit bezemeli bantlı çanak çömlek örnekleri bulunmaktadır. Ayrıca Airai Yarımadası üzerinde, çoğunun taban ve temel kalıntıları görülebilen en az 15 bina kalıntısı mevcuttur.
Demircili'de yaşayan halkın büyük çoğunluğu geçimini tarım yaparak sağlar. Köyde en çok enginar, domates, karpuz, kavun, bamya, börülce gibi ürünler yetiştirilir. Aynı zamanda az da olsa köyde balıkçılık yapan da vardır.
Köye giderken yol kenarında tezgah açan köylüler, ürettikleri doğal ürünleri burada satışa sunuyor.