İzmir'de henüz keşfedilmemiş birbirinden eşsiz doğal güzellikler bulunuyor. Koy ve plaj bakımından zengin bir şehir olan İzmir'de bir hayli tatlı su kaynağı da mevcut. Bunlardan biri de eşsiz doğasıyla Kazan Gölü. Peki Kazan Gölü nerededir? Kazan Gölü'ne nasıl gidilir?

Kazan Gölü

İzmir'in henüz keşfedilmemiş birbirinden eşsiz doğal güzellikleri bulunuyor. Kazan Gölü, sazlıkların arasında yer alan, soğuk ve tertemiz suyu ile dikkat çeken muhteşem bir tatlı su kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Gölün en derin noktası ise 4 metre. Gölün suyu pırıl pırıl ve buz gibi. Gölün olduğu yerde herhangi bir tesis bulunmuyor. Çevrede yaşayan köy halkının anlattığı rivayete göre cilt problemi yaşayanlar burada şifada bulurmuş. Gölün suyu iyotlu olduğundan dolayı cilt rahatsızlıklarına iyi geliyor. İzmirliler tarafından çok bilinmeyen bu cenneti ziyaret ettiğinizde çevreyi temiz tutmayı ve çöplerinizi atmayı kesinlikle unutmamanızı tavsiye ediyoruz.

Kazan Gölü nerededir?

Kazan Gölü, İzmir'in Selçuk ilçesinde Zeytinköy mevkiinde yer alıyor. Menderes ilçesine de oldukça yakın bir konumda.

Kazan Gölü'ne nasıl gidilir?

Kazan Gölü'ne ulaşım alternatifleriniz arasında toplu taşıma imkanı da bulunuyor. İZBAN'a binip Selçuk İstasyonu'nda indikten sonra Zeytinköy dolmuşlarını kullanarak bu doğa harikası göle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Bunun yanında özel aracıyla göle gelmeyi tercih edenler için de gölün hemen kenarına araçlarını park etme imkanı bulunuyor. Aşağıda bulunan haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturduğunuzda Kazan Gölü'ne rahatlıkla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi