İzmir'in en doğal kalmış ilçelerinden biri de Karaburun. Merkeze uzak olması nedeniyle Karaburun, daha sakin ve doğal kalmayı başarmış ilçelerden biri.

Harika bir doğaya sahip olan Karaburun'un, aynı zamanda pırıl pırıl koyları da var. Peki Karaburun nerede? Karaburun'a nasıl gidilir?

Karaburun nerede?

Karaburun İzmir'de yer alan bir ilçedir. Karaburun'un İzmir merkeze uzaklığı 106 km'dir. Vatandaşlar yaklaşık 1 buçuk saat süren bir yolculuk sonrası ilçeye ulaşabilir.

Karaburun Yarımadası, Türkiye’nin Ege Bölgesi batı kıyılarında, Ege Denizi içlerine uzanan, genel olarak Urla Yarımadası olarak isimlendirilen bölgenin kuzey-batısında yer almaktadır. Doğusunda Urla, güneyinde Çeşme ile komşudur. Batısında yer alan Yunanistan’ın Sakız Adasına (Xios) sadece 15 mil uzaklıktadır. Kuzeyinde Midilli Adası (Lesvos), kuzey doğusu da ise Foça yer almaktadır. Yarımadanın doğu ve kuzey kıyıları, İzmir Körfezi’nin güney kısmını oluşturmaktadır.

Karaburun'a nasıl gidilir?

Karaburun'a özel araçla gitmek için İzmir-Çeşme Otoyolu'nu kullanmak gerekiyor.

Minibüsle gitmek için Üçkuyular'dan kalkan Karaburun dolmuşlarını kullanabilirsiniz.

Yaz aylarında İZDENİZ Mordoğan'a vapur seferleri düzenliyor. Vapur ile Mordoğan'a gidip oradan minibüsle Karaburun'a geçebilirsiniz.

Fahrettin Altay'dan Urla otobüsüne binip, Urla'dan da 761 numaralı Karaburun otobüsüne binerek ilçeye ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ