İzmir'de birbirinden güzel plajlar ve koylar, yaz mevsimi için vatandaşların gözdesi oluyor. Yaz sıcakları yaklaşırken İzmirliler şimdiden tatil planlarını oluşturuyor. Deniz planlarınız için en mükemmel önerilerden biri de Mimoza Koyu. Peki Mimoza Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Mimoza Koyu

Karaburun ilçesinde bulunan Mimoza Koyu Yukarı Bodrum Koyu olarak da bilinen, Bodrum Koyu ile yan yana konumlanmış muhteşem Karaburun koylarından yalnızca bir tanesidir. Denizi dalgasız, temiz ve berraktır. Tam anlamıyla turkuaz renge sahip olan bu koyun plajı çakıl taşlı, ve oldukça sakin bir yapıdadır. Mavi ve yeşil tonlarının bir arada bulunduğu bu koyda deniz ise, İzmir' in birçok denizinde olduğu gibi soğuk ve serin olarak biliniyor. Denizin içinde kayalar bulunuyor. Bununla birlikte yüzme esnasında ayağınıza çakıl taşları batma ihtimali de oldukça yüksektir. Mimoza Koyu sakin ve temiz bir koy olduğu için mavi bayrakla da ödüllendirilmiştir.

Mimoza Koyu giriş ücreti

Mimoza Koyu normal şartlarda halkın kullanımına açık yani bir halk plajı. Bu yüzden giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Fakat içeride iki farklı işletme bulunuyor. Bu işletmelerin imkanlarından faydalanmak isterseniz belirli ücretler ödemeniz gerekiyor. 

Mimoza Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Mimoza Koyu, İzmir'e yaklaşık 100 km uzaklıkta ve Karaburun ilçesinde yer alıyor. 

Bu eşsiz koyun açık adresi ise şu şekilde:  İskele, 35960 Karaburun/İzmir

Ulaşım: Karaburun'da bulunan Mimoza Koyu'na Karaburun'un merkezinden kalkan dolmuşlar veya taksi aracılığıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 761 numaralı Karaburun-Urla ESHOT otobüsü ile de Karaburun merkezine rahatlıkla varabilirsiniz.

Bunun dışında özel aracı ile koya ulaşmak isteyenler İzmir yönünden Çeşme Otobanı istikametini kullanıp tabelaları takip ederek kolaylıkla Karaburun'a ulaşabilir. Aşağıya bıraktığımız harita bilgisini kullanıp yol tarifi oluşturarak bu eşsiz doğa harikasına daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi