İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in en huzurlu bölgelerinden biri olan Bayındır'da da belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Bayındır Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

İzmir’in çiçek yetiştiriciliği ile ünlü ilçesi Bayındır, Küçük Menderes Havzası’nda yer alır. Yüzyıllar içinde pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bayındır, çiçek dolu sokaklara ve tarihi bir dokuya sahiptir. Ayrıca sahip olduğu kaplıcalarla Bayındır, sağlık turizmi açısından da oldukça makul bir tercihtir

Bayındır’ın dört bir yanında İzmir’in tarihi dokusunu taşıyan; çeşmeler, hamamlar, türbeler ve köprüler bulunuyor.

Sahip olduğu doğal güzelliklerle Bayındır, görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu güzelliklere ev sahipliği yapan Bayındır; Hisarlık ve Güvercinlik şelaleleri başta olmak üzere; Hisarlık Yaylası’nda bulunan üzüm bağları, ceviz ağaçları ve göletiyle de dikkat çekiyor.

Bayındır’ın termal tesisleri arasında en meşhurları ise Ergenli ve Dereköy kaplıcaları. Bu kaplıcalar, 40-50 derece sıcaklığa ve 32 farklı minerale sahip sularıyla gerçek bir sağlık yuvası.

Bayındır'da nereye gidilir?

-Ergenli Köyü Kaplıcası

-Dereköy Kaplıcası

-Fatma Hanım Kaplıcaları

-Hacı Sinan Camii ve Medresesi

-Hacı Sinan Hamamı

-Dar'ul Kurra Camii

-Çinili Mescit

-Gömeçli

-Güvercinlik Şelalesi

-Alankıyı, Çınardibi, Hisarlık, Ovacık yaylaları

Bayındır Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Bayındır Belediyesi’nin logosunda ilk dikkat çeken figür, çiçek sembolüdür. Bu işaret, Bayındır ilçesinde, çok eski dönemlerden bu yana devam eden çiçek yetiştiriciliğini ifade etmektedir. Günümüzde de bu faaliyetler, halen ilçenin en önemli geçim kaynakları arasında yer almaktadır. Çiçek simgesinin etrafı zeytin dalı ile sarılmıştır. Bu, ilçenin tarım topraklarının %55’i zeytinliklere ayrılmış olmasına ve ilçenin tarımsal potansiyeline işarettir.

Çiçeğin etrafında bulunan zeytin dalı Bayındır’ın bereketli topraklarına vurgu yapmaktadır. Aynı zamanda zeytin dalı, adaletin ve barışın işaretidir. Belediyenin adı logosuyla uyumla yuvarlak karakterler kullanılarak yazılarak uyum yakalanmıştır.

Logonun merkezinde kullanılan çiçek sembolü sıcak renklerle dizayn edilmiştir. Sıcak renklerden; turuncu, kırmızı ve sarı, karşı tarafta yakınlık hissi yandırmaktadır. Aynı zamanda enerji veren ve diğer renklere göre daha çabuk fark edilen renkler olma özellikleri de bulunmaktadır.

Belediyenin adı yazılırken yeşil renk tercih edilmiştir. Yeşil renk güven uyandıran ve rahatlatan bir renktir. Yeşil aynı zamanda üretkenliği ve doğayı sembolize eder.

Kaynak: HABER MERKEZİ