İzmir'de eşsiz güzelliğe sahip yüzlerce köy bulunuyor. Doğal dokusunu ve mimarisini koruyan İnecik Köyü, ziyaretçilerine eşsiz bir gezi deneyimi sunuyor. Peki İnecik Köyü nerededir? İnecik Köyü'ne nasıl gidilir?

İnecik Köyü

İzmir'de birbirinden güzel köyler, gezmeyi sevenler için keşfedilmeyi bekleyen rotalardan biri oluyor. Son yıllarda tatil cenneti haline gelen Karaburun ilçesinde de eşsiz köyler bulunuyor. Bu köylerden biri de Karaburun'un en az nüfüs yoğunluğuna sahip köyü olan İnecik. Tarihi 1500'lü yıllara kadar uzanan bu köyde yerleşim geçmişte köyün tarihi camisinin bulunduğu meydana bağlı olan sokaklara uygun olarak düzenlenmiş. Doğal ve mimari dokusunu korumaya çalışan köylerden biri olan İnecik, adeta çam ağaçlarıyla kaplı bir cennet. Körfeze kıyısı olan bu köyde Kaynarpınar mevkiinde bir iskele bulunuyor. 

Köyde yaşayan halkın geçim kaynağı genellikle tarım ve balıkçılık olmuş. Köyün bağlarında bolca üzüm yetişiyor. Bu üzümler genellikle sofralık üzüm ve pekmez olarak değerlendiriliyor. Bunun yanında bol miktarda zeytin ve incir ağacına da ev sahipliği yapan bu cennet köyün bardacık cinsi inciri de epey meşhur.  Öte yandan Kaynarpınar İskelesi sayesinde de balıkçılık geleneği devam ediyor ve bölge halkının bir diğer geçim kaynağı olarak dikkat çekiyor.

İnecik Köyü, buram buram Ege esintileri içeren mutfağıyla da ziyaretçilerin ilgi odağı olmuş. Masır böreği, Çullama, Zıngata, Bazına, Cizlembe, Kabak çiçeği dolması, Çiğ sarma, Etli Sıra, Pirinçli mantar böreği, Öküz köftesi, Peynirli pide, Katmer, Puf böreği, Körmen köftesi, Fırın böreği gibi lezzetler dikkat çekiyor. Bununla birlikte Ege Bölgesi'nde sık yetişen Kerdime, Gelincik, Turp otu, Hardal, Radika, Sinirli,
Sıra (arapsaçı), Labada, Dilfilcan, Sarmaşık, Görek, Daladiken (ısırgan otu), Ebegümeci, Şevket-i bostan, Semizotu, Tarhana otu,
Körmen, Deniz koruğu, Deniz börülcesi, Kapari ve Tere otu gibi bitkilere de bu yörede sık rastlanıyor.

İnecik Köyü nerededir?

İnecik Köyü, İzmir'in tatil cenneti Karaburun ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezi Karaburun'a 13 km, şehir merkezi İzmir'e ise yaklaşık 87 km. uzaklıkta.  İnecik, Kösedere ve Eğlenhoca köyleri ile bir sac ayağı oluşturur. 

İnecik Köyü'ne nasıl gidilir?

İzmir’e yaklaşık 1,5 saatlik mesafede bulunan Kösedere Köyü’ne gitmek için Karaburun yolu üzerinde ilerlerken İnecik tabelasının bulunduğu yerden dönerek dümdüz devam etmeniz gerekiyor.  Eğer otobüsle gelmeyi planlıyorsanız 761 numaralı Karaburun-Urla ESHOT otobüsünü kullanarak Karaburun’a ulaşıp sonrasında da buradan kalkan minibüslerle İnecik köyüne ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla köyü ziyaret etmeyi tercih edenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak İnecik Köyü'ne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi