Eylül Sansür- Balçova; şifalı kaplıcaları, doğal güzellikleri, yürüyüş yapabileceğiniz yolları ve teleferiği ile İzmir’in en sevilen ilçelerinden biri. 3000 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülen bu ilçe, şehrin merkezine de oldukça yakındır. Eşsiz manzaraları bir arada buluşturan Balçova, her gün sayısız miktarda vatandaşı ağırlıyor.

Ünü tüm dünyaya yayılan, Roma döneminden kalma Agamemnon Kaplıcaları; dinlenme, konaklama, eğlence ve sağlık açısından önemli bir bölgedir. Uluslararası anlamda değer gören kaplıcalar, Balçova’nın da vazgeçilmez unsurlarındandır. Dünyanın en eski tedavi merkezi olarak kabul edilen kaplıcaların, MÖ 1200’lü yıllara dayandığı tahmin ediliyor. Bu kaplıcalardan gelen şifa, Homeros’un İlyada Destanı’nda da yer almıştır.

İzmir’i tepeden seyredin

Teleferik tesisleri, İzmir’i ve Körfezi kuş bakışı seyretmek için en uygun bölgelerden biridir. Kızılçam ormanlarının arasında yer alan piknik alanıyla, burası Balçova’nın en özel bölgelerindendir. Maviyi ve yeşili aynı anda gözlemleyebileceğiniz bu tesisler, doğanın içinde bir deneyim sunuyor.

Balçova’nın kalbi İnciraltı

Maviyi ve yeşili aynı anda gözlemleyebileceğiniz başka bir bölge de İnciraltı’dır. İnciraltı; plajları, dalyanı, turunçgilleri, balık lokantaları ve kır kahveleri ile oldukça keyifli alanlara sahiptir. Ayrıca bölgede yer alan Ege Fırkateyni ve Piri Reis Denizaltısı da İnciraltı Deniz Müzesi’nde görülebiliyor.

Balçova’nın logosu ne anlama geliyor?

Balçova Belediyesi’nin logosunda ilk göze çarpan semboller; teleferik, dağ, deniz ve güneş sembolleridir.

Balçova Belediyesi tarafından 1974’te açılan teleferik, ilçenin simgesi haline gelmiş durumdadır. Teleferiğin manzarasını oluşturan olgulardan biri de İzmir Körfezi’dir. Körfez de logonun alt kısmına yerleştirilmiştir.

Logoda anlatılmak istenen ise, ilçenin turistik açıdan güçlü olmasıdır. Balçova’nın, deniz ve orman manzarasını bir arada seyredebileceğiniz bir nokta olduğu anlatılmıştır. Logonun yuvarlak bir arma içerisinde oturtulması da, Balçova’nın kapsayıcılığına işarettir. Logoda belediyenin kuruluş yılı da verilmiştir. Birden fazla renk barındıran logo, zengin turistik altyapıyı sembolize ederken; gözlemleyenler için de birçok duyguyu tetikliyor ve çeşitli çağrışımlar yaratıyor.

Muhabir: Eylül Sansür