İzmir'de Karşıyaka Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos akşamı başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınını sönürme çalışmaları sürüyor. 700'ün üzerinde itfaiye personeli ve yüzlerce araçla sahada olan İzmir İtfaiyesi, Bayındır, Tire ve Çeşme'de çıkan yangınlara da müdahale etti.x

Bayındır yangını

Bayındır'da dün akşam saatlerinde başlayan Canlı, Elifli, Yeşilova ve Söğütören civarını etkileyen yangında Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek veren İzmir İtfaiyesi, 19 araç, 14 tanker ve 55 personel ile yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Yangın orman, makilik ve zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım alanlarını etkiliyor. Diğer illerden gelen itfaiye ekipleri de yangının söndürülmesi için mücadele veriyor. Yangından etkilenmemesi için bölgedeki ağıllar boşaltıldı. 

Son yangın Menderes Deliömerli’de çıktı

Tire ilçesinde Karateke Mahallesi'nde bugün öğle saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Köy içindeki damlar yandı. İzmir İtfaiyesi 6 itfaiye arcı, 42 personel ve 2 su tankeri ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. 

Çeşme Alaçatı Pord kavşağındaki otluk alanda çıkan yangına ise 3 araç, 15 itfaiye personeli ile müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları tamamlandı. 

Menderes Deliömerli mevkiinde akşamüstü otluk ve makilik alanda yangın çıktı. İzmir İtfaiyesi'nden 3 araç, 15 personel bölgeye sevk edildi.

Kaynak: BÜLTEN