Batuhan KAYA- 30 günü aşkındır direnişlerine Egemenlik Evi önünde ve İzmir’in çeşitli noktalarında devam eden İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri, Çiğli Belediyesi’nden atılan 100’ün üzerinde işçiyle Çiğli Belediyesi önünde buluştu. İşçilere destek vermek üzere belediye önüne giden İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri adına Umut Taşkale bir açıklama yaptı. Emek Partisi Çiğli İlçe Örgütü de işçilere destek vermek amacıyla belediye önüne geldi. EMEP Çiğli İlçe Başkanı Barış İpek de bir basın açıklaması yaptı.

Taşkale açıklamasında, “Bizler 30 gündür direniyoruz. Bu 30 gün içerisinde çok mücadele verdik. Bizleri saymadılar, görmediler ama biz onlara kendimizi gösterdik. Tek söyleyeceğim şey şu; biz bu mücadeleyi ve direnci işçiler olarak başlattık. Sonrasında arkamızdan herkes gelmeye başladı. Günün sonunda işçiler kazanacak, bunu İzmir’deki tüm işçiler için söylüyorum. Sonuna kadar sizlerin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

İşçiler CHP için miting miting gezdi

EMEP Çiğli İlçe Başkanı Barış İpek açıklamasında, “İçinden geçtiğimiz süreçte AKP’nin kemer sıkma politikalarıyla karşılaştık. Bu bayramda kemeri boğazımıza sıkmaya çalışıyorlar ama bunu yapamayacaklar. Yakın bir tarihte bir seçim yaşadık, bu seçim sürecinde İzmir’in her yerinde iktidara karşı muhalefet olan CHP bir bahar havası estirdiğini söyledi ancak seçim sürecinde yüzde 30’a varan işsizliğe karşı işçileri kapı kapı gezdirip iş vaadiyle miting yaptıranlar seçimden sonra işçileri gözden çıkardı. İzmir gibi bir büyükşehirde 400-500 tane işçiye istihdam yaratamıyorsa işsizliğe nasıl çare bulacak? Buradan bütün belediye başkanlarına sesleniyoruz, İzmir’de istihdam sorununu çözemiyorsanız iktidara geldiğinizde işsizlik sorununu nasıl çözeceksiniz? Bugün burada işçiler dayanışma içerisindedir. Bu işçilerin neredeyse tamamı örgütlüdür. Seçimlerden önce belediye başkanlarının mitinglerine katılan işçileri sendika başkanları ve örgütler yalnız bırakamaz” diye konuştu.

Muhabir: Batuhan KAYA