İzmir'de sıcakların iyiden iyiye kendini hissetirmesiyle vatandaşlar şimdiden serinlemek için kaçacak rotalar oluşturmaya başladı. İzmir'de birbirinden güzel plajlar ve koylar yaz mevsiminde kurtarıcı rolü oynuyor. Bunlardan biri de İzmir'in cennetlerinden biri olan Delikli Koy. Peki Delikli Koy nerededir? Nasıl gidilir?

Delikli Koy

Birkaç yıl öncesine kadar çevrede yaşayanlar haricinde kimsenin bilmediği Delikli Koy sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil arayanların son keşif yeri olarak biliniyor.

Delikli Koy'u eşsiz kılan deniz içerisindeki doğal kayalıklardır. Koyun ismi de bu doğal oluşum sonucu ortaya çıkan kayaların oyuklarından geliyor.

Koy en çok bu kayaların ortasında oluşan oyuklardan denize girmek için tercih ediliyor.

Koy, çevresinde bulunan uygun alanlar sebebiyle mangal yakmak ve kamp yapmak gibi aktivitelere de olanak sağlıyor.

Delikli Koy giriş ücreti

Delikli Koy, halka açık bir plajdır. Bu sebeple herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Fakat koyda herhangi bir tesis yer almaması sebebiyle burayı ziyaret edeceklere hazırlıklı gelmeleri öneriliyor.

Delikli Koy nerededir? Nasıl gidilir?

Delikli Koy Çeşme'nin güneyinde, merkeze 13 km uzaklıkta yer alıyor. Alaçatı Port bölgesi olarak adlandırılan konumun biraz ilerisinde yer alıyor. Aslında Alaçatı Port'tan sonra yaklaşık 3.5 km gibi bir mesafe kat etmeniz gerekiyor.

Delikli Koy'a malesef özel aracınızla gitmeniz gerekiyor. Bölgeye giden herhangi bir toplu taşıma aracı yok. Ancak Alaçatı Port'a kadar toplu ulaşımla gelip daha sonraki yolu otostopla veya yürüyerek gidebilirsiniz.

Özel aracı ile Delikli Koy'a ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak koya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp