İzmirlilerin yaz sıcaklarında tatil rotası arayışı sürüyor. Birbirinden güzel koy ve plajlar tatil seçeneği olarak keşfedilmeyi bekliyor. Bu koylardan biri de aynı zamanda müthiş bir kamp deneyimine olanak sağlayan Mersinaki Koyu. Peki Mersinaki Koyu nerededir? Mersinaki Koyu'na nasıl gidilir?

Mersinaki Koyu

Yeşil ve mavinin eşsiz birlikteliğini yansıtan en güzel koylardan biri olan Mersinaki Koyu, özellikle yaz sıcaklarından bunalan İzmirlilerin hem deniz keyfi yapmak hem de kamp deneyimi yaşamak için tercih ettiği en uğrak rotalardan biri. Bu doğa harikası koyun denizi adeta bir akvaryumu andırıyor.  Görüp görebileceğiniz en berrak denizlerden birine sahip olan bu koyun suyu oldukça serin. Bu sayede kavurucu yaz sıcaklarına karşı kesin bir çözüm sunuyor. Bu koyun en dikkat çekici özelliklerinden biri de kumsalının oldukça temiz ve konforlu bir yapıda olması. Bu sayede doğaseverler için de bir kamp rotası haline gelmiş durumda. Özellikle berrak bir denize sahip olan bu koyda tatil yapmak isteyenler için yanlarında deniz gözlüğü getirmelerini önerebiliriz. Çünkü deniz suyu dalış için oldukça ideal. Deniz gözlüğü sayesinde suyun altında muhteşem anlara şahitlik edebilirsiniz. 

Mersinaki Koyu giriş ücreti

Bu koyda ihtiyaçlarınızı sağlamak için bir tesis bulunuyor. Koyun girişi ve konaklaması için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Şemsiye ve şezlong gibi imkanlardan faydalanmak isterseniz belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Oldukça açık bir alanda yer alan kumsal sebebiyle pek gölge imkanına sahip olamayabilirsiniz. Bu yüzden gelirken yanınızda gölgelik getirmenizi tavsiye ederiz. Ya da burada bulunan işletmeden şemsiye kiralayabilirsiniz.

Mersinaki Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Mersinaki Koyu, İzmir'in Foça ilçesinde, Yeni Foça ile Eski Foça mevkii arasında yer alan bir koydur. Güvercin Adası ile karşılıklı konumda bulunuyor.

Ulaşım: Bu doğa harikası koya ulaşmak için toplu taşıma imkanı da bulunuyor. 664 numaralı Yeni Foça-Eski Foça ESHOT otobüsünü kullanarak koyun yakınlarında inebilir ve kısa bir yürüyüşün ardından bu cennete ulaşabilirsiniz. 

Bunun yanında özel aracıyla koya ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Mersinaki Koyu'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi