Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan beldesi, İzmir il sınırları içinde İzmir- Karaburun yolu üzerinde İzmir’e 80 kilometre mesafede yer alıyor. Akdeniz iklimi etkisi altında olan Mordoğan, Ege'den esen imbat rüzgarları ile biraz olsun serinler.

Mordoğan nergis bahçeleri ile de ünlüdür. Aynı zamanda beldede gözalıcı koylar bulunur. Bir zamanlar köy olan Mordoğan şimdilerde ise adete bir turizm cenneti haline gelmiştir. Peki Mordoğan'ın plajları hangileri? Mordoğan'da denize girilecek yerler nereler? Mordoğan plajlarını sizin için derledik.


Alifendere

Alifendere koyu yerleşim alanın dışında kalan, çam ormanlarının içinde sessiz ve sakin bir koydur. Ailenizle birlikte hafta sonu kaçamakları yapıp, kamp atmaya gelen gençlerle birlikte doyasıya sohbet edebileceğiniz bir ortam sunar. Mordoğan’ın adını aldığı mor gün doğumunu izleyebileceğiniz en güzel noktalardan biridir.    

Ardıç Plajı

Ardıç plajı Mordoğan’ın en  en büyük kum plajıdır. Plajın içindeki her cm2 halkın hizmetine sunulmuştur. Plaj içinde belediye tarafından konulan ücretsiz şemsiyeler bulunmaktadır bunların yanı sıra belediye tarafından işletilen iki beach&clup bulunmaktadır.  Şehir merkezine ve toplu ulaşum noktalarına yakındır.

Ayı Balığı Plajı

Tamamen kayalıklardan oluşan Ayıbalığı Koyu tertemiz ve her zaman dalgasızdır. Küçük Ayıbalığı ve Büyük Ayıbalığı en bilindikleri olmak üzere 5-10-20 metrelerden oluşan falezler mevcuttur. Koyun iki yakasında iki adet özel işletme mevcut.

Kocakum Plajı

Mordoğan merkezde denize girmek istiyorsanız bu plajı kullanabilirsiniz. Aileler ve tesis imkanı arayanlar için ideal. Çevrede çok sayıda pansiyon, kafe ve market bulunuyor.

Manal

Manal Koyu, hem amatör olta balıkçıları tarafından hem de serinlemek ve dinlenmek isteyenler tarafından sürekli ziyaret edilmektedir.

Koyda 2004 yılında büyük bir yangın çıkmış ve birçok yeşil alan yok olmuştur. Fakat yöre halkı Ağaçlandırma Projesi kapsamında yanan bölgeyi eski haline kavuşturmaya çalışmaktadır.

Manal Koyu, genellikle sessiz, sakin ve huzur veren bir atmosfere sahiptir. Fazla kimsenin bilmediği koy, adeta bir sığınak konumunda… Özellikle yelkeniyle denize açılanların gelip, dilediği kadar zaman geçirdiği bir cennettir. Mordoğan'a bu yaz yolunuz düşerse Manal Koyu'na mutlaka uğramalısınız.

Suluca Dere

Çam ormanlarına yakınlığı ve çevresindeki makilik alanlar nedeniyle küçük kara keçi sürüleriyle karşılaşabileceğiniz bir koy. Doğallığı ve temiz havayı iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Kaynak: Haber Merkezi