İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in en küçük ilçesi olan Beydağ'da da belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Beydağ Belediyesi'nin logosu nereden geliyor?

İzmir’in en küçük ilçesi olan Beydağ; yemyeşil doğasıyla, tarıma elverişli dağlarıyla ve Küçük Menderes Nehriyle öne çıkıyor. Adını yamacında bulunduğu dağdan alan Beydağ; Nazilli, Ödemiş, Kiraz ve Sultanhisar ilçelerinde komşudur. İzmir’in pek bilinmeyen bir bölgesi olan Beydağ, aslında oldukça keyifli bir yerdir. İlçede yapılacak bazı keyifli aktiviteler mevcuttur, bu aktiviteler şu şekilde sıralanabilir:

-Baraj kenarında yemek yemek, kahvaltı yapmak.

-Beydağ Kalesi’ni gezmek.

-Küçük Menderes Nehri üzerinde yer alan Kemerli Köprü’yü gezmek.

-Tasavra Çayı üzerinde bulunan Taş Köprü’yü keşfetmek.

-Olta balıkçılığı yapmak.

-Beyköy Mahallesi ile Karlık mevkii arasında doğa yürüyüşü yapmak.

Beydağ’ın Halıköy Mahallesi’nde yer alan Ovacık Yaylası, bölgenin yöresel lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Beydağ’a has zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra; meşhur kuyu tandır kebabı denenmesi gereken lezzetlerden biri.

Beydağ Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Logoda göze çarpan iki simge bulunmaktadır. Beydağ ilçesini tarihini temsil eden surlara logonun arka fonunda verilmiştir. Ön planda ise; Beydağ ve civarında verilen milli mücadelelere atıfta bulunularak bir efe sembolü kullanılmıştır.

Belediyenin ismi büyük harflerle logonun üst kısmında yer alırken belediyenin kurulu yılı bilgisi alt kısımda sunulmuştur.

Logoda Beydağ ilçesinin tarihine vurgu yapılmaktadır. Kullanılan surlar ve efe motifleri tarihsel sembollerdir. Logo çevresindeki yuvarlak hatlar kapsayıcılık, birliktelik çağrışımı yaratmaktadır.

Renksel Çözümleme: Logoda hâkim olan renkler yeşil, sarı ve kahverengidir. Kahverengi genel olarak toprak ve yeryüzünü sembolize eder. Logoda kullanılan yeşil renk, dinginlik, sakinlik ve doğayı ifade eder. Güneşle de bağdaştırılan sarı renk aynı zamanda canlılık ve sevgiyi sembolize eder.

Kaynak: HABER MERKEZİ