İzmir'de eşsiz güzelliğe sahip yüzlerce köy bulunuyor. Tarihi yapılara ev sahipliği yapan Bozköy, ziyaretçilerine eşsiz bir gezi deneyimi sunuyor. Bozköy, aynı zamanda günümüzde yaşlı nüfusunun en yoğun olduğu ve en çok göç veren köy konumunda. Peki Bozköy nerededir? Bozköy'e nasıl gidilir?

Bozköy

İzmir'de birbirinden eşsiz doğal güzelliklere sahip köyler, ziyaretçilerini bekliyor. İzmirliler şehrin kalabalığından uzaklaşıp sessiz sakin bir gün geçirmek istediğinde rotasını bu eşsiz köylere çeviriyor.  Bilinen geçmişi itibariyle Karaburun Yarımadası'nın en eski köylerinden biri olan Bozköy, günümüzde en çok göç veren ve yaşlı nüfüsunun en yoğun olduğu köy konumunda. Kayıtlara göre geçmiş dönemde burada Türkler ile yabancılar birlikte yaşamış. Birbirinden özel taşlar kullanılarak yapılan tarihi evler, tarihi camiler, çeşmeler ve eski mezar taşlarına sahip bir mezarlık bulunuyor. Uzundere Vadisi, tarımsal potansiyeli ve doğal güzellikleriyle ziyaret etmeye değer bir konum olarak dikkat çekiyor. Akça Kilise mevkii ise tarımsal değeri yanında birbirinden güzel koyları ve plajlarıyla önemli turizm potansiyeline sahip bir yer. Bu bölgede aynı zamanda nesli tükenme tehlikesi altında olan akdeniz foklarının da bir mağarası bulunuyor.

Köyün en önemli ürünleri arasında nergis ve sümbül bulunuyor.  Bunun yanında narenciye, zeytincilik ve hayvancılık da köyün en önemli geçim kaynakları arasında. Geçmiş dönemlerde İzmir'in en önemli bağcılık merkezlerinden biri olan Bozköy'de bağcılık kültürü yeniden hayata geçirilmeye çalışılıyor.  

Bozköy nerededir?

Bozköy, İzmir'in en önemli turizm merkezlerinden olan Karaburun ilçesinde, Karaburun Yarımadası üzerinde ve Karaburun ilçe merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta yer alıyor. 

Bozköy'e nasıl gidilir?

Karaburun ilçe merkezine yaklaşık 10 dakikalık bir mesafede yer alan Bozköy, İzmire de yaklaşık 1 saatlik mesafede yer alıyor. Köye ulaşım için herhangi bir toplu ulaşım imkanı maalesef bulunmuyor. Köyü ziyaret etmek için özel aracınızı kullanabilirsiniz. Aşağıda bulunan haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak köye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi