İzmir'de birbirinden güzel köyler henüz keşfedilmemiş olmalarıyla dikkat çekiyor. Doğal güzellikleriyle adeta kendisine hayran bırakan bu köyler İzmirliler için en iyi gezi rotalarına dönüşüyor. Bu köylerden biri de kartpostallara konu olacak güzelliğiyle Kaplan Köyü. Peki Kaplan Köyü nerededir? Kaplan Köyü'ne nasıl gidilir?

Kaplan Köyü

İzmir'in en güzel köylerinden biri olan Kaplan köyü, bir dağ üzerinde konumlanmış. Tatlı su kaynakları ile çevrili yemyeşil bir doğaya sahip olan bu köy adeta huzur deposu. Bu huzurlu atmosferde doğa yürüyüşü imkanına sahipsiniz.  Köy aslında bir tarihi de bünyesinde barındırıyor. Çünkü bu doğa harikasının hemen her köşesinde asırlık ağaçlar bulunuyor. Kestane, ceviz, ve çınar gibi ağaç türlerine ev sahipliği yapan bu köyde aynı zamanda birbirinden güzel canlı türleri de yaşıyor. Bunlardan bazıları Ak yanaklı baştankara (Poecile lugubris), ispinoz (Fringilla coelebs), kızılsırtlı örümcekkuşu (Lanius collurio) ve karabaşlı çinte (Emberiza melanocephala) gibi kuş türleri ile oluklu kertenkele (Pseudopus apodus) 'dir.

Kaplan Köyü'nün meydanında kurulan tezgahlarda köye ait organik ürünleri bizzat köylülerin elinden satın alabiliyorsunuz. Bunun haricinde köyde meşhur olan lezzetler de mevcut. Özellikle Tire'nin en sevilen lezzetlerinden olan köfte ve lor tatlısı bu köyde en çok tercih edilen ürünlerden oluyor.  Bunun haricinde tipik bir Ege köyünde Ege otlarıyla hazırlanmış birbirinden enfes yemeklerden ve keşkekten bahsetmemek olmaz. Bu muhteşem lezzetlerden mahrum kalmanızı önermiyoruz.  Öte yandan köyün meşhur serinleten lezzeti karadut suyunu da mutlaka tatmalısınız.

Kaplan Köyü nerededir? Nasıl gidilir?

Kaplan Köyü, İzmir'in Tire ilçesinde yer alıyor. Köy ile Tire merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 5 km. İzmir ile Tire arası ise ortalama 80 km.

Ulaşım: Tire'ye vardıktan sonra köye ulaşmak için bir tırmanış yapmanız gerekiyor. Manzarası ile oldukça keyifli olan bu yol biraz virajlı. Bu yüzden sürüş esnasında dikkatli olmakta fayda var. Tire'nin merkezinden bu doğa harikası köye giden minibüsler de bulunuyor.

Özel aracıyla köye gitmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu köye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ