İzmir'de yazın tatil rotası olabilecek birbirinden güzel plaj ve koylar ziyaretçilerini bekliyor. Bu güzel koylardan biri de eşsiz deniz rengiyle Turkuaz Koyu. Peki Turkuaz Koyu nerededir? Turkuaz Koyu'na nasıl gidilir?

Turkuaz Koyu

İzmirlilerin yazın kavurucu sıcaklarında gitmeyi en çok sevdiği tatil rotalarından biri şüphesiz Urla. Urla birbirinden güzel koy ve plajlara ev sahipliği yapıyor. Sıcaklardan bunalan İzmirliler soluğu sahillerde alıyor. Tam da bu noktada size eşsiz bir koy önerisi ile geldik. Urla'nın eşsiz ceneti Turkuaz Koyu, adını tahmin edeceğiniz üzere eşsiz turkuaz renkteki denizinden alıyor. Bu koyda deniz oldukça serin ve kumlu yapıda. Bunun yanı sıra masmavi bir renge sahip ve dibi de görülebiliyor. Plajı da ince kumlardan oluşuyor. Bu sayede oldukça konforlu bir tatil keyfi sunuyor. Bu muhteşem rengi sağlayan şey koyun dibindeki pamuk kumlar. Bu muhteşem denizde yüzmek için yanınıza mutlaka deniz terliği almanızı öneririz. 

Turkuaz Koyu giriş ücreti

Bu koyda herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple özellikle şezlong ve şemsiye konusunda tedarikli gelmekte fayda var. Ayrıca soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlardan da mahrum olacaksınız. Koyda deniz keyfi yapıp eşsiz renkteki sahilde güneşlenmek için ise herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Turkuaz Koyu nerededir? Turkuaz Koyu'na nasıl gidilir?

Turkuaz Koyu, İzmir'in Urla ilçesinde Demircili ve Altınköy plajlarının arasında kalıyor. 

Ulaşım: Altınköy Koyu’nun batı kısmında yer alan Turkuaz Koyu, engebeli bir yerde olması nedeniyle ulaşım açısından biraz zorlu bir süreç olarak görülüyor. Engebeli bir yerde kalması nedeniyle birçok kişi arazi aracıyla gitmeyi tercih ediyor .Altınköy Plajı'ndan Turkuaz Koyu’na tırmanılarak ulaşım sağlanıyor. 

Özel aracıyla koya gitmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu eşsiz doğal cennete kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ