Yiğit Sütcü- İzmir’in önemli bulvarlarından biri olan Pakistan Bulvarı’ndaki aydınlatma direklerinde, kapalı alanda olması gereken kablolar açıkta bulunuyor. Art arda 3 direkte bulunan kablolara yanlışlıkla dokunacak vatandaş ölüm riski ile karşı karşıya kalacak. Elektrik ile ilgili son günlerde yaşanan kazalar ve kaybedilen hayatlara rağmen yetkililer hala görevlerini yerine getirmiyor.

Pakistan Bulvarı’nın 2021 yılının kasım ayında gerçekleşen açılışını, Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi ve dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer birlikte yapmışlardı. Törene İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Pakistan’ın İzmir Fahri Konsolosu Cahit Yaşar Eren de katılmıştı.

Törenle açıldı kaderine terk edildi

Gıda Çarşısı’nın giriş ve çıkış noktalarını birbirine bağlayan Pakistan Bulvarı, gerek yapılmayan çevre düzenlemeleri gerekse de bölgede bulunan inşaatların da etkisi ile kaderine terkedilmiş bir durumda. Konak Gıda Çarşısı’nın yakınlarındaki bin 400 metrelik caddeyi kapsayan alanda bulunan aydınlatma direklerinin kabloları ise ölüm saçıyor.

Kablolar ve sigortalar açıkta

Bulvarda bulunan aydınlatma direklerine dikkatli bakıldığında, her birinde olması gereken kablo kapaklarının yerinde olmadığı görülüyor. Kapakların olmaması nedeniyle elektrik kabloları ve sigorta kutuları açıkta duruyor. Halkapınar metro ve İZBAN’ı kullanacak vatandaşların, karşıdan karşıya geçmek için kullandığı orta refüjde bulunan direklere dokunması bile elektrik akımına kapılmasına neden olabilecek durumda.

Yağmur yağarsa ne olacak?

Olası bir yağmur durumunda kabloların suyla temas etmesi kaçınılmaz. Bu durumda vatandaşları son derece tedirgin ediyor. Önceki ay Alsancak’ta yaşanan olayda iki vatandaşımız elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetmişti. Bu acı olay bile yetkililerin gerekli kontrolleri yapması için yeterli olmuyor. İzmir’de pek çok noktada bu tip sahnelere rastlamak mümkün.

Ne olmuştu?

Alsancak’ta sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapılmış, onu kurtarmak isteyen arkadaşı İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığılmıştı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirmişti. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verilmişti.

Muhabir: Yiğit Sütcü