Yiğit SÜTCÜ-İzmir’de sokak ve cadde işgallerin boyutlarını her geçen gün genişliyor. Gerek bölge esnafının tutumu, gerekse de zabıtanın tavrı bu işgale adeta çanak tutuyor. Bu durumun bir örneği de Karşıyaka’da yaşanıyor. İzmir’in en önemli ilçelerinden birinde yaşanan bu durum şehrin imajını fazlasıyla zedeliyor. Bölge esnafı, özellikle dükkanlarının önü açık kalsın diye park yerlerini masa, sandalye ve çeşitli malzemeler ile kapatıyor. Bu durum sokak sakinlerinin park yeri bulma ihtimalini de oldukça azaltıyor.  

Masalar, sandalyeler yetmedi, motorsikletler de eklendi

Karşıyaka, Donanmacı Mahallesi, 1735 sokağa girdiğimizde gördüğümüz manzara içler acısı. Yola atılmış masa ve sandalyeler ilk göze çarpanı. Bunlara kaldırımlara parketmiş motorsikletler eşlik ediyor. Bu durum sadece gündüz için geçerli değil. Bu, işgal gecenin geç saatlerine kadar sürüyor. İşgal hali, sadece görüntü kirliliği ile sınırlı kalmıyor. Dükkanlarının önünün kapanmasını istemeyen esnaf, yol kenarlarına çeşitli malzemeler koyarak araçların o sokağa parketmesini engelliyor. 

Belediyeden bir adım bekleniyor

Çevre halkı ise bu duruma tepkili. Defalarca Karşıyaka Belediyesi’ne başvurduklarını belirten mahalleli, somut bir adım atılmamasından şikayetçi. Mahalleli, zabıta görevlilerinin sokağa çok nadir geldiklerini, geldiklerinde de esnafı sadece uyarmakla yetindiğini belirtiyor. Cezai işlem uygulanmadığı sürece bu durumun değişmesi pek mümkün görünmüyor. Şehrin merkezindeki bu manzara Ege’nin İncisi İzmir’imize hiç yakışmıyor.

İzmir'in önemli caddelerinden biri: İnönü Caddesi işgal altında 

İlgili haber için tıklayınız... 

Muhabir: Yiğit Sütcü