İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in ilçelerinden Kınık'ta da belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki, Kınık Belediyesi'nin logosu nereden geliyor?

Kınık, Bergama ve Soma ilçeleriyle komşu olan, İzmir’in şehir merkezine yaklaşık 119 kilometre uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Tarihi Roma İmparatorluğu’na kadar dayanan ilçe, bugünkü adını ise Oğuz Türklerinden, Kınık boyundan almaktadır. Kınık, yeşil doğasıyla ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir.

Huzurlu yapısıyla öne çıkan Boncuk Göl, Kınık ve Poyracık arasında bulunur. Burada cıvıl cıvıl kuş seslerinin tadını çıkartabilir, eşsiz doğa manzarasına karşı mangal yapabilirsiniz.

İlçenin tarihini yansıtan Beşiktaş Tepesi, ilçeyi gözlemleyebileceğiniz en yüksek noktalardan biridir. Kınık’ın tarihinin başladığı yer olarak değerlendirilen Karadere Köyü’nde elle Mamurt Tepe ve Kocaömer Köyü’ndeki Asar Kale de ilçenin geçmişini anlamak açısından önem taşır.

Ayrıca, ilçede kilim dokumacılığı kültürü de halen yaşatılıyor. Kadınlara ders verilen atölyelerden çeşit çeşit kilimler çıkıyor, bu kilimler çeşitli sergilerde halkın beğenisine sunuluyor. Atölyeleri ziyaret ederek bu kilimleri satın almak da mümkün.

Kınık’ta ne yapılır?

-Tarihi kalıntılar ile çevrili, eski bir köy olan Karadere’de gezebilirsiniz.

-Yunt Dağı’nın en yüksek tepesi olan Mamurt Tepe’de Cilalı Taş Devri’nden kalan, taştan yapılmış baltayı görebilirsiniz.

-Kybele Tapınağı kalıntılarını Mamurt Kale’de görebilirsiniz.

-Kocaömer Köyü’ndeki Asar Kale’yi ziyaret edebilirsiniz.

-Cumalı Köyü’ndeki Cumalı Camii, ayrıca Poyracık Köyü’nde yer alan Yıldırım Camii’ni inceleyebilirsiniz.

-Boncuk Göl’de ise doğanın tadını çıkartabilirsiniz.

Kınık Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Logoda hâkim olan semboller, ilçede bulunan tarımsal ürünlerden seçilmiştir. Logonun merkezinde mısır, domates, pamuk sembolleri bulunur. Bu semboller, buğday başakları ile çevrilidir. Logonun alt kısmında ise belediyenin ismi büyük harflerle verilmiştir.

Bakırçay Nehri’nin suladığı Kınık Ovası, tarımsal potansiyeli oldukça yüksek bir bölgedir. Logoda kullanılan tarımsal ürünlerin birçok çeşitte görülmesi, Kınık Ovasının tarımsal özelliğine işaret etmektedir.

Logonun renklerine bakıldığında; tarımsal ürünler, kendi renklerinde gösterilmiştir. Pek çok rengin bir arada olması, ilçedeki tarımsal çeşitliliğin bol olduğuna işarettir.

Kaynak: HABER MERKEZİ