İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Bu plajlardan biri de merkezi konumuyla ve mavi bayrakla tescillenmiş zenginliğiyle 2. Liman Halk Plajı. Peki 2. Liman Halk Plajı nerededir?  2. Liman Halk Plajı'na nasıl gidilir?

2. Liman Halk Plajı

İzmir'de birbirinden güzel plajlar temizlikleri sebebiyle mavi bayrakla ödüllendirilmiş. Bu alanda öncü olma özelliğini elinde barındıran 2. Liman Halk Plajı, İzmir'in ilk mavi bayraklı plajıdır.  25 metre genişlik ve 130 metre uzunluğa sahip bu plajda deniz oldukça berrak ve temiz. Aynı zamanda geniş sahiliyle de tatilciler için rahat bir tatil imkanı sunuyor. 2. Liman Halk Plajı'nda Güzelbahçe Belediyesi'ne ait bir tesis bulunuyor. Güzbel Cafe adı verilen bu tesiste şezlong, duş, şemşiye, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunuyor. Özellikle merkezi konuma yakın olması sebebiyle sıklıkla tercih edilen tatil rotalarından olan bu plaj, yaz aylarında tatilcilerin akınına uğruyor. Plajda bir de cankurtaran mevcut. 

2. Liman Halk plajı giriş ücreti

Güzelbahçe'de bulunan 2. Liman Halk Plajı'na giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok çünkü bu plaj İzmir'in ilk mavi bayraklı halk plajı olma özelliğini elinde barındırıyor. Bunun yanında içeride belediyeye ait bir tesis bulunuyor. Bu tesiste de ücretler oldukça makul seviyede. Duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetler ücretsizken, şezlong da 100 TL'lik uygun bir fiyat ile tatilcilerle buluşuyor.  Öte yandan acıktığınızda da bu plajda uygun yollu bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Kafede patates kızartması tek kişilik 75 TL, iki kişilik 125 TL, gözleme 90 TL, çıtır tabak 125 TL,  ev yapımı limonata 50 TL ve bir top dondurma da 30 TL'den satışa sunuluyor.

2. Liman Halk Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

2. Liman Halk Plajı, İzmir'in en sevilen sahil şeridi ilçelerinden olan Güzelbahçe'de,  İzmir merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alıyor.

Ulaşım:  2. Liman Halk Plajı'na toplu taşıma ile ulaşmak da mümkün.  984 numaralı Urla-Fahrettin Altay Aktarma Merkezi otobüsüne binerek bu plaja kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bunun yanında özel aracı ile plaja gelmeyi tercih edenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak plaja rahatça varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi