İzmir'de yazın tatil rotası olabilecek birbirinden güzel plaj ve koylar ziyaretçilerini bekliyor. Bu güzel koylardan biri de çıplak gözle dibi görülecek kadar berrak deniziyle Olcabük Koyu. Peki Olcabük Koyu nerededir? Olcabük Koyu'na nasıl gidilir?

Olcabük Koyu

İzmir'de kavurucu yaz sıcaklarında herkesin serinlemeye ihtiyacı oluyor. Cehennem sıcaklarında en güzel kaçış rotaları da İzmir'in cennet koyları ve plajları oluyor. Bu koylardan biri de eşsiz güzelliğiyle Olcabük Koyu. Olcabük Koyu, denizi konusunda oldukça iddialı. Çünkü bu koyun denizi İzmir'de bulunan en berrak sulardan biri olabilir. Çıplak gözle baktığınızda dibini görmeniz mümkün. Rengi ise tam anlamıyla turkuaz. Bu muhteşem rengi sağlayan şey ise kayalık bir deniz olması. Bu muhteşem denizde yüzmek için yanınıza mutlaka deniz terliği almanızı öneririz. Özellikle dalış sevenler için de biçilmiş kaftan olan bu koyda birbirinden güzel balıklar da mevcut. Eğer bu balıkları daha yakından görmek isterseniz deniz gözlüğü bulundurmanızı da önerebilliriz. 

Olcabük Koyu giriş ücreti

Olcabük Koyu'nda herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple gelirken hazırlıklı olmanızda fayda var. Çünkü şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlardan burada mahrum kalacaksınız. Maalesef bu eşsiz doğa ile baş başa tatilin handikaplarından biri de bu. Burada tatil yapmak için ise herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Koy ve koyun plajı halkın ücretsiz kullanımına açık.

Olcabük Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Olcabük Koyu, İzmir'in tatil cennetlerinden biri olan Karaburun ilçesinde yer alıyor. Karaburun'un merkezine ise yaklaşık 4 kilometre mesafede.

Ulaşım: Bu eşsiz tatili planladıysanız karşılacağınız en büyük zorluk tam da burada başlıyor. Özellikle koya giden yollar oldukça bozuk ve engebeli. Bu manada ulaşım sizi ciddi olarak zorlayabilir. Eğer 4x4 bir araca sahipseniz çok dert edilecek bir durum yok fakat binek araçla buraya gelmek biraz zorlayıcı olacaktır. Sürüş esnasında dikkatli olmakta fayda var. Bu doğa harikası koya varmak için herhangi bir toplu ulaşım imkanının bulunmadığını da üzülerek ekleyelim.

Koyda tatil planını netleştirenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Olcabük Koyu'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ