İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in en nezih noktalarından biri olan Gaziemir'de de belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Gaziemir Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Gaziemir, İzmir’in en yüksek noktası konumundadır. Yeşil doğasıyla öne çıkan ilçe, şehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıktadır. Yeşil ve ormanlık alanları sebebiyle sakin bir hafta sonu için de tercih edilen ilçe, 2015 yılında kurulan Fuar İzmir’e de ev sahipliği yapıyor. Hava yolu ile İzmir’e ulaşım sağlayan ziyaretçilerin genellikle ilk gördüğü yer olan Gaziemir, İzmir’in en nezih bölgelerinden biri. Gaziemir, doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan bir ilçe. Bu bağlamda; Sarnıç Gölet ve Mesire Alanı’nın görülmeye değer bir yer olduğu söylenebilir.

Gaziemir ayrıca İzmir'in en önemli sanayi alanlarından birine sahiptir. Serbest Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi, İzmir'in ekonomisi için önemli bölgelerdir.

Çocukların eğlenceye doyduğu Uzay Kampı, çocuklara sıradışı deneyimler sunuyor. Uzay Kampı, gençleri bilim, matematik ve teknoloji konusunda bilgilendirirken, aynı zamanda eğlendiriyor.

Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi de Gaziemir’i çocukların kalbinde bir noktaya taşıyor. Her yıl düzenlenen çocuk şenlikleri ile farklı ülkelerden çocuklara da ev sahipliği yapan Gaziemir, çocukların farklı kültürlerle tanışmasını sağlıyor.

Gaziemir’de ne yapılır?

-Fuar İzmir’i gezip görebilir, sosyal alanlarında vakit geçirebilirsiniz.

-Sarnıç Mahallesi’nde, Sarnıç Göleti’nde piknik yapabilirsiniz.

-Çocuk Şenliği Kültür Evi ve Uzay Kampı gibi tesisler ise, çocuklarıyla birlikte eğlenmek isteyen aileler tarafından tercih edilebilir.

Gaziemir Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Gaziemir Belediyesi logosunda ilk göze çarpan simgeler; çark simgesi ile bu simgeyi çevreleyen zeytin dalı simgesi olarak öne çıkar. Gaziemir denilince akla gelen unsurlar logoda yansıtılmıştır.

Serbest sanayi bölgesi, organize sanayi bölgesi ve Fuar İzmir gibi ekonomik işlevli yapılar ilçenin sanayi ve ticaret fonksiyonlarını ifade eder. Bu ifadeler, logoda fabrika ve çark sembolleri ile aktarılmıştır.

Simgeleri çevreleyen zeytin dalı, Gaziemir ilçesinin tarımsal yönüne dikakt çekmektedir. Gaziemir Belediyesinin ismi logoda küçük harflerle verilmiştir.

Logoda; turuncu, mavi ve yeşil renkleri kullanılmıştır. Logoda fabrika sembolünün etrafında turuncu renk tercih edilmiştir. Turuncu renk üretkenlik, canlılığı temsil eder. Fabrika sembolünün etrafındaki mavi renkli çark doğayı ifade eder. Bu da, Gaziemir’de sanayi faaliyetleri ile doğaya zarar verilmediğini dile getirmektedir.

Sanayi faaliyetlerini çevreleyen yeşil renk, sanayi ve doğanın uyumu ile ilçede yetiştirilen zeytin alanlarını göstermektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ