İzmirli sanatseverler için büyük bir sürpriz! Ziraat Bankası'nın düzenlediği üç katlı İzmir Sanat Müzesi, şehrin tam ortasında sizleri bekliyor. Fikret Otyam, Neş'e Erdok, Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eşref Üren, Abidin Dino, Hikmet Onat, İbrahim Çallı, Asım İşler, Devrim Erbil ve daha birçok ünlü ressamın eserlerinin daimi olarak sergilendiği bu müze, henüz birçok İzmirliler tarafından keşfedilmemiş durumda.

Ziraat Bankası İzmir Sanat Müzesi, İzmir Konak Gazi Bulvarı'nda sahile doğru giderken sol tarafta yer alıyor. 1930 yılında inşa edilen Ziraat Bankası İzmir Şube Binası, 2018 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonunda müzeye dönüştürüldü. Orijinal yapıya sadık kalınarak gerçekleştirilen restorasyon, binanın tuğla işçiliği, kapı ve pencereleri, merdivenleri ve tırabzanları korunarak tamamlandı.

Türkiye’de bir bankaya ait ilk sanat müzesi olma özelliğini taşıyan bu yeni buluşma noktası, Gazi Bulvarı No:34 Konak adresinde bulunuyor. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00-17.30 saatleri arasında ziyarete açık olan müzeye giriş ücretsiz.

Yeniden işlevlendirilerek kent halkının kullanımına sunulan bu yapı, müze ve sergi salonları, çocuk eğitim atölyesi ve dijital deneyim alanları gibi birçok farklı alanı içeriyor. Ziyaretçiler, dijital panodan seçtikleri bir sanat eseriyle fotoğraf çektirme imkanına da sahipler.

İzmirli sanatseverler, bu muhteşem sanat müzesini keşfetmek için daha fazla beklemeyin. Ücretsiz ve müze kartı olmadan gezebileceğiniz Ziraat Bankası İzmir Sanat Müzesi, sanatın büyülü dünyasına adım atmanız için sizleri bekliyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ