İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in kiraz bahçeleriyle dolu ilçesi Kemalpaşa’nın de belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Kemalpaşa Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?
Kemalpaşa, antik çağlardan bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. İzmir’e 29 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe, Yeşil doğasıyla tanınan, görülmeye değer bir yerdir.
Ayrıca ilçede yer alan tarihi yapılar, insanlığın geçmişine ışık tutar niteliktedir. İlçeye geldiğinizde sizi karşılayan Kız Kulesi(Laskaris Sarayı) ilçenin sembolü olarak kabul edilmektedir. Nif Dağı’nda Laskarisler zamanından kalma bir saray kalıntısı görmeniz mümkün. Ayrıca binicilik yapmayı sevenler, Kemalpaşa’da bulunan Kımız Çiftliği – Kazak Vadisi’ni sıklıkla tercih etmektedir. Bu bölge aynı zamanda, Asya Türk yemeklerini tadıp kımız içmek isteyenler için de değerlidir.
Kemalpaşa, kültürel etkinlikleriyle de dikkat çekmektedir. Her yıl burada düzenlenen; Altın Kiraz Kültür Sanat Festivali, Nazarköy Boncuk Şenliği gibi etkinlikler İzmirlileri keyifli günlerde buluşturmaktadır.
Kemalpaşa'da nereye gidilir?
-Kemalpaşa’da Ulucak Höyüğü
-Roma - Bizans dönemi kalıntıları
-Hitit Karabel Anıtı
-Laskaris Sarayı
-Çinili Köşk
-Yedigöz Köprüsü
-Nemrut Höyüğü (Karaoğlan Tepesi)
Kemalpaşa Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?
Logoya bakıldığında ilk görülen sembol, fabrika sembolüdür. Fabrika sembolünün önünde kiraz salkımı sembolü bulunmaktadır. Logonun en alt kısmında ise bu sembolleri kapsayan bir el motifi görülür.
Kemalpaşa, iki sanayi sitesiyle ve çok sayıda sanayi kuruluşuyla, İzmir'in önemli bölgelerinden biridir. Bu nedenle Kemalpaşa'nın sanayi fonksiyonu logoya da yansıtılmıştır. Kiraz üretimi, ilçede ön planda tutulan iş modellerinden biridir. Bu ilçede yetiştirilen kirazlar İzmir üretiminin %56'sını kapsar. Kiraz figürünün ön planda kullanılması da buna işarettir. Altta yer alan el sembolü; ilçenin tarımsal gelişimini ve sanayi gelişimini beraber olarak yürüttüğünü, ilçenin bu değerlerini koruyan bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir. Logonun yuvarlak çerçeveye alınması belediyenin vizyonlarından olan kapsayıcılık ilkesinden gelmektedir. Cumhuriyetin ilanı ile aynı yıla denk gelen kuruluş tarihinin iki yanı zeytin dalı ile çevrelenmiştir. Burada kullanılan zeytin dalı özgürlük ve barışın sembolüdür.