Türkiye'nin ilk sakin şehri olma ünvanını taşıyan İzmir Seferihisar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

İzmir'e yakınlığı nedeniyle nüfusu da hızla artan ilçe, aynı zamanda doğal güzellikleri ve plajları ile tercih ediliyor.

Yaz aylarında nüfusu daha da artan ilçe, özellikle yerli turistlerin tercihi oluyor.

İlçenin en eski ve en önemli tarihî kalıntısı ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Teos Antik Kenti. MÖ 1080’lerde kurulan antik kentin başlıca yapısı Teos’un koruyucu tanrısı Dionysos adına Anadolu’nun en büyük ve Helenistik dönemin ünlü mimarı Hermogenes tarafından yapılan Dionysos Tapınağı. İlçenin tarihine ışık tutan antik kentin yanı sıra 15. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Kasım Çelebi Medresesi ve Kent Belleği Müzesi ve Anı Evi tarih meraklılarının ilgisini çekebilecek yerler.

Aynı zamanda ilçede bulunan Akkum, Akarca, Ekmeksiz gibi plajlar da en çok tercih edilen plajlardan bazıları.

İlçe aynı zamanda mandalina cenneti. Satsuma cinsi mandalinalar bu ilçede yetişiyor. İlçeye geldiğinizde etrafında mandalina ağaçlarını görmeniz normal.

İzmir'de mutlaka görülmesi gereken tescilli tarihi yerleşim alanı: Kaleköy İzmir'de mutlaka görülmesi gereken tescilli tarihi yerleşim alanı: Kaleköy

Kuşları ile de ünlü

Seferihisar aynı zamanda kuşları ile de ünlü. Kargalar bu ilçede toplu halde yaşıyorlar. Kafanızı kaldırıp gökyüzüne baktığınızda kargaların dansına şahit olabilirsiniz. İlçe merkezine yakın bölgede ordan oraya uçan kuşları görmek her zaman mümkün.

Seferihisar'a nasıl gidilir?

Seferihisar ulaşım hem özel araçla hem de otobüsle çok kolay. Özel araçla gelecekseniz İzmir-Çeşme otoyolunu kullanmanız gerekiyor. Bu yolun Seferihisar çıkışında çıkıp dümdüz devam ettiğinizde yol sizi hedefe ulaştırıyor.

Eğer toplu ulaşımı tercih edecekseniz Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nde kalkan 675 veya 975 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. İki otobüste gün içinde çok sayıda sefer yaptığı için uzun süre otobüs beklemenize de gerek yok.

Muhabir: DUYGU BAKKALOĞLU