İzmir'in en kalabalık ilçesi olan Buca'da, şehrin kalabalığından bunalan insanların en sık tercih ettiği rotalar köy bölgeleri olmaya başladı. Şehir merkezine yakınlığıyla dikkat çeken Kaynaklar Köyü, muhteşem doğasıyla adeta ziyaretçilerine derin bir nefes aldırıyor. Peki Kaynaklar Köyü nerededir? Kaynaklar Köyü'ne nasıl gidilir?

Kaynaklar Köyü

Hem şehir merkezine yakın olması hem de muhteşem bir doğaya sahip olması nedeniyle tüm İzmirliler tarafından oldukça sık ziyaret edilen bir köy olan Kaynaklar, adını bölgede akan çok sayıda su kaynağından alıyor. Bölgede oldukça sakin bir yapıda akan dereler ve onları çevreleyen ağaçlarla birlikte eşsiz bir görüntü mevcut. Bu sayede de oldukça temiz ve oksijen seviyesi yüksek bir havaya sahip.

Köy, kampa uygun doğası nedeniyle kampçılar tarafından da oldukça sık ziyaret edilen bir rota olmuş. Özellikle şehir merkezine yakın olması sebebiyle bu köy birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Şehirden fazla uzaklaşmak istemeyen kampçılar için adeta biçilmiş bir kaftan. Yemyeşil bir doğaya sahip olan bu köy aynı zamanda oldukça keyifli yürüyüş rotalarına da sahip. Bu bağlamda trekking için de muhteşem bir adres oluyor. Ayrıca bölge dağlık yapısı sebebiyle tırmanış yapmak isteyenler için de iyi bir seçenek. 

Köy meydanı ve çevresinde organik ürün satışı yapan köylüler ve bunun haricinde birçok restoran bulunuyor. Özellikle İzmirliler bu köyde bulunan kahvaltı restoranlarında pazar kahvaltısı yapmaya bayılıyor. Burada köyde yetişen organik sebzeleri  köylülerin elleriyle hazırladığı sarma ve gözleme gibi lezzetleri de çok uygun fiyatlara satın alma imkanınız bulunuyor. Eğer doğayla iç içe bir gün geçirmek isterseniz günün ilk ışıklarında Kaynaklar Köyü'ne gelin ve dolu dolu bir gezi deneyimi yaşayın. 

Kaynaklar Köyü nerededir?

Kaynaklar Köyü, İzmir'in Buca ilçesinde bulunuyor. Buca merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan bu köy Kemalpaşa ve Bornova ilçeleri ile sınır komşusu. İzmir merkeze ise yaklaşık 25 km uzaklıkta.

Kaynaklar Köyü'ne nasıl gidilir?

Kaynaklar Köyü'ne toplu ulaşımla gitmek için birçok alternatif bulunuyor. ESHOT'un 177 numaralı Kaynaklar-Adatepe otobüsünü kullanarak bu köye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde Buca'nın en merkezi konumu olarak bilinen Üçkuyular Meydanı'ndan kalkan beyaz minibüsleri kullanarak da köy bölgesine varabilirsiniz. 

Buna ek olarak özel aracıyla köye gitmeyi tercih edenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu doğa harikası köye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi