Yiğit SÜTCÜ-Şehrimizin en işlek caddelerinden birisi olan İnönü caddesi, özellikle perşembe günleri kurulan semt pazarının da etkisi ile oldukça kalabalık oluyor. Araç trafiğinin yoğunlaşmasının yanı sıra bölgede yaya trafiği de oldukça artıyor. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışanlar ise seyyar satıcılar oluyor. Kaldırımları işgal eden seyyar satıcılar ve dükkanların önüne konulan tezgahlar bir araya gelince özellikle metronun İzmirspor ve Hatay durakları arasında yürümek oldukça zorlaşıyor.

Öte yandan kaldırımların bir diğer davetsiz misafiri de motosikletler. Neredeyse her elektrik direğinin yanında en az bir motosiklet park etmiş durumda. Bu etken de kaldırımların yürünebilirliğini daha da azaltıyor. Özellikle engelli vatandaşların kaldırımı kullanması neredeyse imkansız.

Her şey var, bir şey hariç...

Kaldırımlarda yer alan seyyar tezgahlarda ise hemen her ürüne ulaşmak mümkün. Yumurtadan günlük kıyafetlere, korsan kitaplardan şapkalara kadar her çeşit ürün mevcut. Hatta bir tezgahta dizüstü bilgisayar bile satılıyor. Caddede tek bir eksik var. O da görevini yapması gereken zabıta ekipleri...

Açıklama geldi

Konu ile ilgili Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Zabıta Trafik Şube Müdürlüğümüzce İnönü caddesi üzerinde, 2024 yılı içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde yeşil alanlar ve kaldırımlar üzerine konuşlandırılmış motosiklet ve diğer motorlu araçlar hakkında Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği hükümleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca toplam 32 adet idari işlem uygulanmıştır.

Zabıta Denetim Şube Müdürlüğümüzce İnönü Caddesi’nde esnafların kaldırım işgalleri, seyyar satıcılar ve çevre kirliliğine sebep olan afişlere yönelik çalışmalar 2024 yılı içerisinde de aralıksız sürdürülmüş olup işgaller hususunda esnaflara ve seyyar satıcılara gerekli uyarılar yapılmıştır. Uyarılara ve kurallara uymayanlar hakkında Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği hükümleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca toplam 449 adet idari işlem uygulanmıştır.  Ayrıca yönetmelik ve kanun hükümlerine aykırı  olarak, faaliyetlerine ısrarla devam etmekte bulunanların işgale konu malzemeleri Zabıta Dairesi Başkanlığımız Gürçeşme depolarında yeddiemin olarak muhafaza altına alınmıştır.

Çevre ve İmar Zabıtası Şube Müdürlüğümüzce İnönü Caddesi üzerinde yaya yolunu işgal eden ve çevre kirliliğine sebep olan, moloz ve katı atıklara ilişkin denetimler sürekli olarak gerçekleştirilmekte olup tespit edilen işgallerin kaldırılması hususunda ilgililerine gerekli uyarılar yapılmaktadır. Uyarılara karşın işgali sonlandırmamakta ısrarcı olanlar hakkında Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği hükümleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca toplam 7 adet idari işlem uygulanmıştır.
    
Zabıta Dairesi Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz Belediyemizin sorumluluk alanlarında, vatandaşlarımızın güven, esenlik ve huzur içinde yaşamaları adına görevlerini azimle ifa etmekte olup bölgedeki çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir."

Muhabir: Yiğit Sütcü