CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kararıyla İzmir'deki bazı alanların ormanlık vasfı dışına çıkarılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Adem, “Yangın sonrası imara açılan bu alanlar, daha önce mahkeme kararlarıyla korunan ormanlık alanlardır. Bu durum, hukukun ve adaletin ayaklar altına alındığını gösteriyor. Danıştay kararlarıyla korunan bu alanlar, şimdi rant hırsıyla yok sayılmakta" ifadesini kullandı.

Bölgede yangın sonrası 3 binden fazla konutun inşa edildiğini aktaran Erhan Adem, açıklamasında “Kamusal alanların satılması için hızla hareket eden iktidar, kamu malını peşkeş çekme konusunda her türlü hukuksuzluğu göze alıyor. Ayrıca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 747 arsayı satışa çıkarmış durumda. İstanbul, Ankara, Adana, Muğla ve Mersin gibi illerdeki arsa satışları, bu talanın bir parçasıdır. Ormanlar yanarken, kamu yararı gözetilmeksizin yapılan bu uygulamalar kabul edilemez” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: ANKA