2023 yılında Torbalı Özbey maden sahasındaki arazilerin üzerine yaklaşık 150.000.000,00 TL harcayarak yeni bir fabrika kuran İZTON, aynı alanda 2025 yılında bir fabrika daha kurma kararı aldı, geçtiğimiz günlerde Almanya’ya giderek yeni alınacak makineler ile ilgili araştırma ve ön anlaşma yapan İZTON yönetimi toplamda 400.000.000,00 TL tutacak yatırım için hazırlığa başladı.

İZTON YAPI A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Atıf ÇAKIR, CEO Hüseyin ÇAKIR ve Genel Müdür Cengiz KUÇHAN, Almanya seyahati sonrasında alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu, Genel Müdür Cengiz KUÇHAN, "İZTON YAPI A.Ş’yi İzmir ve Egeden sonra Türkiye’nin bir markası haline getirecek yatırım için tüm görüşmeler ve anlaşmalar sonuçlandı, çok yakında 10.000 m2 alanda 2500 m2 kapalı yeni bir fabrika inşaatına başlıyoruz, bu fabrikamıza Almanya’nın en iyi firması HES teknolojinin en son ürettiği, tamamen elektronik üretim makinesini kuracağız, kuracağımız bu son teknoloji üretim tesisinde taşın gelebileceği en yüksek verimliliğe ulaşacağız. Biz kısaca buna TAŞ DEVRİMİ adını verdik, bu arada bu makinede üreteceğimiz ürünleri, İhracata’ da konu edeceğiz pazarımız, tüm Türkiye ve çevre ülkeler olacak." şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Atıf ÇAKIR ise, "Dedemizin yıllar önce başlattığı parke taş işini, torunları olarak en üstün teknoloji ile taçlandırmış olmamız beni çok mutlu ediyor, bu makine ile bir marka daha yaratıyoruz, İZSTONE bu konu ile ilgili ARGE çalışmalarımızda başladı nasipse yakında yeni ürünlerin tanıtımını da yapacağız" dedi.

CEO Hüseyin ÇAKIR "Geldiğimiz noktaya, kolay gelinmedi çok büyük emek var, finansal olarak İZTON YAPI A.Ş kendi kendine yetebilen, kredibilitesi yüksek ender firmalardan, yatırımı Alman hükümetinin desteklediği HERMES kredisi ile yapmayı planlıyoruz, fabrika binasını ve alt yapıyı ise kendi finansmanımız ile sağlıyoruz. 2023 ve 2024 yılında üretim yatırımına ek olarak lojistik yatırımını da tamamladık 15 adet son model MAN marka tır çekici ve dorseler satın aldık, bunların büyük kısmının ödemesini bitirdik, bölgenin en büyük sal dorse filosuna sahibiz. Bizi daha iyi yerlerde görmeye hazır olun. Çünkü yaparsa İZTON yapar"  ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN