Semra İğtaç- Barbaros Köyü’nde kurulan açık hava sineması, köy halkının yoğun ilgisiyle karşılanırken, geçmişin nostaljisini yaşatan film gösterimleri ve etkinlikler düzenleniyor.

Urla'nın Barbaros Köyü'nde kurulan açık hava sineması, köylülerin yoğun ilgisini çekiyor. İstanbul'dan köye yerleşen sinemacı Çayan Bilgin, Barbaros Sinema Kulübü ile birlikte bu projeyi hayata geçirdi. Köy halkı, gösterilen filmleri büyük bir ilgiyle izliyor.

Nostaljik Film Gösterimi

1986 yılında Urla ve Barbaros Köyü'nde çekilen "Uzun Bir Gece" filminin gösterimi, Hülya Avşar, Menderes Samancılar ve Aytaç Arman'ın performanslarıyla nostaljik anlar yaşattı. Gösterim sırasında, vefat eden köy sakinleri rahmetle anıldı.

Soru-Cevap Etkinliği

Film sonrası düzenlenen soru-cevap etkinliğinde doğru cevabı veren Sevgi Ersan ve İnci Kocamer kitap ödüllerini aldı. Anı köşesinde duygu ve düşüncelerini paylaşan katılımcılara teşekkür edildi.

Yaklaşan Festival Hazırlıkları

Barbaros Mahallesi Muhtarlığı ve Barbaros Sinema Kulübü, 23-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 7. Barbaros Köyü Oyuk Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor. Film gösterimleri ve etkinliklerle köyde neşeli günler yaşanması planlanıyor.

Muhabir: Semra İğtaç