İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2 iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübünün 3 yöneticisinin dolandırıldıkları şikayeti üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele Şubeleri ekiplerince gözaltına alınan Hatice Ö'nün yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğindeki tedavisi tamamlandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hatice Ö, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında özel bir bankanın Bornova şube müdürü Hatice Ö. ve Karşıyaka'daki bir döviz bürosu sahibi S.Ç. hakkında gözaltı kararı verilmişti. S.Ç'nin tutuklandığı operasyonda hastaneye başvuran Hatice Ö'nün ise tedavisine başlanmıştı. Hatice Ö'nün mağdurlardan yüksek kar vaadiyle topladığı parayı döviz bürosuna aktardığı, şüphelilerin 10 kişiyi yaklaşık 300 milyon lira dolandırdığı öne sürülmüştü.

İzmir’in Seçil Erzan’ı: Bu kadar benzerlik olmaz

Yaklaşık 2 yıl önce yaşanan Seçil Erzan vakası, başta Denizbank ve Galatasaray camiası olmak üzere pek çok kişi ve kuruluşu zor durumda bırakmıştı. Yüksek kazanç vaadi ile tanınmış futbolcu ve teknik adamlardan banka dışı para alışverişinde bulunan Erzan, bir süre sonra bu süreci yönetememiş ve hakkında yapılan suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Polisin kendisini aradığını öğrenen Erzan, hap içerek intihara kalkışmış fakat tedavi altına alınarak kurtarılmıştı. Seçil Erzan şu anda tutuklu ve mahkemesi devam ediyor. Hakkında istenen hapis cezası ise tam 216 yıl.

Geçtiğimiz günlerde benzer bir olay da İzmir’de yaşanmıştı. Bornova Şubesi müdürü Hatice Ö. yapılan soruşturmanın ardından gözaltına alınmıştı. Aynı Seçil Erzan vakasında olduğu gibi ödemeler aksamaya başlayınca da parasını alamadığını iddia eden bir mağdur polise gitmiş ve operasyon başlamıştı. Polisin şubeye geldiğini öğrenen Hatice Ö, tıpkı rol modeli Seçil Erzan gibi intihara kalkışmıştı.

Kulüpten açıklama gelmişti

Tüm bu olayların ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Karşıyaka Spor Kulübü, yaşananların kulüp ile resmi bir ilgisinin olmadığını belirtmişti. Yapılan açıklamada "Son günlerde gerek yerel basında, gerekse ulusal basında Kulübümüzün de adının kullanıldığı haberler görülmektedir. İşbu haberlerde ismi geçen eski yönetim kurulu üyemiz Hatice Ö'nün işlediği iddia olunan ve suç teşkil eden eylemlerden dolayı Kulübümüz de töhmet altında bırakılmak istenmektedir. Öncelikle belirtelim ki; haberlere konu eski yönetim kurulu üyemiz Hatice Ö'ün, ilk yönetim kurulu toplantısından sonra yapmış olduğumuz 3 (üç) yönetim kurulu toplantısına, herhangi bir mazeret beyan etmeksizin katılmamış olması sebebiyle; tüzüğümüzün 24. maddesinin 5. fıkrası gereği yönetim kurulu üyeliği, son yönetim kurulu toplantısında düşürülmüştür. Bu çerçevede Hatice Ö, hali hazırda yönetim kurulu üyemiz değildir. Kaldı ki; yönetim kurulumuzda görev yapan herkesin kendi mesleki faaliyetleri ve iş hayatları bulunmakta olup, mesleki yaşantılarında yapmış oldukları eylemler kendilerini bağlamaktadır. Tüm bunların ışığında, yaşananların Kulübümüze zarar vermemesi adına hukuki süreç tarafımızdan da itina ile takip edilmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ