İzmir'in Balçova ilçesi yeşil tepeler arasında bulunur. İlçe şifalı kaplıcaları, doğal güzellikleri, teleferiği, yürüyüş yolları, alışveriş merkezleri ile ilgi görüyor.

3.000 yıllık bir geçmişi olduğu tahmin edilen ilçenin şehir merkezine sadece 8 kİlometre uzaklıkta olması, Balçova’yı zahmetsizce görülebilecek İzmir ilçeleri arasına yerleştiriyor.

Romalılardan kalma, ünü yurt sınırlarını aşan Agamemnon Kaplıcaları, tedavi, dinlenme, konaklama ve eğlenceye yönelik modern tesislerin yer aldığı uluslararası bir merkez. Dünyanın en eski tedavi merkezi olarak kabul edilen ve tarihi MÖ 1.200’lü yıllara dayanan kaplıcaların dağıttığı şifa, Homeros’un İlyada Destanı’na dahi konu olmuştur.

Agamemnon’un, Troya Savaşı’nda yaralanan askerlerini bir kâhinin önerisi üzerine getirdiği kaplıcaların üzerinde bugün binlerce hastaya şifa dağıtan termal tesisler yer alıyor.

İzmir'i kuşbakışı izlemek mümkün

İzmir’i ve Körfez’i seyredebileceğiniz en güzel noktalardan biri olan teleferik tesisleri, kızılçam ormanları arasındaki piknik alanıyla da Balçova’nın en gözde mekânlarından biri. Kentin sembolleri arasında yer alan İzmir Teleferiği Türkiye’nin ikinci büyük teleferiği olma özelliğini taşıyor.

İnciraltı Kent Ormanı muhteşem

İlçenin en muhteşem yerlerinden biri de İnciraltı Kent Ormanı. Burada yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir, piknik yapabilir, mavi ve yeşilin keyfini çıkartabilirsiniz.

Müze gemi şeklinde düzenlenen Ege Fırkateyni ile Piri Reis Denizaltısı da İnciraltı Deniz Müzesi’nde burada bulunuyor.

Balçova’da ayrıca, ilçenin sakin yapısıyla uyumlu, ilçeye canlılık getiren birçok alışveriş merkezi var. Alışveriş ve eğlence mekânlarının çokluğu sayesinde, özellikle hafta sonlarında ilçe nüfusu iki katına çıkıyor.

Balçova'ya nasıl gidilir?

Balçova'ya giden çok sayıda otobüs bulunuyor. Bunun dışında metro ile Fahrettin Altay'a gelip oradan gitmek istediğiniz yerin otobüsüne de binebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi