İzmir, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Günümüzde İzmir'in hemen her köşesinde tarihi yapılara rastlamanız mümkün. Bu yapılar birbirinden farklı halkların kullanımı için inşa edilmiş olup varlıklarını günümüze kadar sürdürmeleriyle beraber İzmir tarihinde kendilerine yer edinmişler. Bu tarihi değerlerin başında da yapımı yüzyıllar öncesine dayanan hamamlar bulunuyor. Bu hamamlar geçmiş dönemlerden bugüne şifa dağıtmalarıyla ünlenmiş. İzmir'in önemli hamamlarından biri de Tarihi Karataş Hoşgör Hamamı. Peki Tarihi Karataş Hoşgör Hamamı'nın tarihçesi nedir? Günümüzde hala faaliyette olan bu hamamın çalışma saatleri nelerdir?

Tarihi Karataş Hoşgör Hamamı

İzmir il merkezinde bulunan Karataş Hamamı’nın kitabesi günümüze gelemediğinden yapım tarihi kesinlik kazanamamış. Hamamın 18. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Yapımından sonra hamamda gerçekleştirilen değişiklikler nedeniyle yapı kimliğinden büyük ölçüde uzaklaşmış. Hamam kesme taştan soyunmalık, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana gelmiş. Soyunmalık ve ılıklık kısımları dikdörtgen planlı olup, üzerleri pandantifli kubbelerle örtülmüş, bunun dışında kalan alanlar tonozla örtülmüş. Sıcaklık kısmı büyük ölçüde pandantifli bir kubbe ile örtülmüş. İki halvetli olan sıcaklığın doğusunda ayna tonozlu bir eyvan, kubbenin altında da göbek taşı bulunuyor. Sıcaklığın dışına dikdörtgen planda külhan kısmı eklenmiş. 

Karataş Hoşgör Hamamı, müşterilerine klasik kese masajı, şifalı yağ masajı ve kahve masajları gibi hizmetler veriyor. Karataş Hoşgör Hamamı’nda bayanlar ve baylar ayrı zaman dilimlerinde hizmet alabiliyor. Ayrıca bayanlar için çeşitli güzellik ve bakım maskeleri ve ağda gibi hizmetler de sunuluyor. Eklem ve kas ağrılarından kurtulmak isteyen, düzenli olarak cildini ölü hücrelerden arındırmak ve bakım yaptırmak isteyenler bu hamamı sıklıkla tercih ediyor.

Tarihi Karataş Hoşgör Hamamı çalışma saatleri

Hamam kadın ve erkeklere ayrı saatlerde hizmet verecek şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Sabah 08:00 ile akşam 17:00 arasında bayanlara kapılarını açan Karataş Hoşgör Hamamı, 17:00 ile 24:00 saatleri arasında ise erkeklere hizmet veriyor.

Tarihi Karataş Hoşgör Hamamı nerededir?

Tarihi Karataş Hoşgör Hamamı, İzmir'in en merkezi konumlarından biri olan Konak'ta Karataş mevkiinde yer alıyor.

Hamamın açık adresi ise şu şekilde: Karataş Mevki, 360 Sokak No:10 Karataş, 35260 Konak/İzmir

Ulaşım: Konak'tan kalkan ve Karataş istimaketine giden tüm ESHOT otobüsleriyle Tarihi Karataş Hoşgör Hamamı'na ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ