Eylül Sansür- İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in en huzurlu noktalarından biri olan Karaburun'da da belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Karaburun Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?
Karaburun; doğal güzellikleri, şifalı bitkileri, gelenekleri ve sıcak insanlarıyla dikkat çekiyor. İzmir'in sevilen turizm bölgelerinden biri olan Karaburun, şehir merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıktadır. Tarihte Mimas olarak da tanınmış olan Karaburun, plajları ve tertemiz denizleri ile İzmirlilerin ziyaret etmekten keyif aldığı bir yer.

Karaburun yolu üzerinde yer alan Mordoğan, ilçenin en güzel noktalarından biri. Doğal plajlarıyla; deniz, kum ve güneş üçlemesini buluşturan Mordoğan, Akdeniz foklarının da uğrak bölgelerinden. Akdeniz fokları Ayıbalığı Plajı'nda görülebilmektedir.
Bölgenin tarihine ışık tutan; Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi’ni, Narkisos Pınarı’nı, Ayşe Hatun Camii'ni gezmek de yapılacak en keyifli aktivitelerdendir. Bölgede bulunan Rum köyleri, tarihi çeşmeler ve yel değirmenleri ilçenin dokusunu oluşturmaktadır. Ayrıca, Mordoğan'ın deniz lezzetleri de meşhurdur. Ziyaretinizde bu lezzetleri denemelisiniz.

Çevre köyleri ziyaret etmek isterseniz; Saip, Eğlenhoca, İnecik ve Kösedere köylerine uğrayabilirsiniz.

Karaburun'un plajları

Güzel koylarına, berrak denizine, doğal plajlarına rağmen sakinliğini koruyabilen nadir yerlerden biri olan Karaburun’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmak için birçok alternatif bulunuyor. Bu alternarifler şöyle sıralanabilir:
-Kuyucak Plajı 
-Akvaryum (İncirlikoy) Plajı
-Eşendere
-Saipaltı
-İğdealtı
-Büyükkent
-Dolungaz

Karaburun’un lezzetleri

Karaburun, kendine has bir mutfak kültürüne sahiptir. Birçok yerel lezzete ev sahipliği yapan Karaburun'un şu ürünlerini denemelisiniz:
-Hurma zeytini
-Keçi sütü ve peyniri
-Enginar
-Doğal otlar
-Peksimet
-Keşkek
-Enginar reçeli,
-Karabaşotu reçeli 

Karaburun'un logosu ne anlama geliyor?

Karaburun Belediyesi'nin logosu incelendiğinde birçok simgenin bir arada kullanıldığı görülür. Bu simgeler; balık, deniz, çiçek ve güneş simgeleridir. Tüm bu simgeler yuvarlak bir çerçeve içinde sergilenmiştir. Üstte belediyenin adı, altta ise belediyenin kuruluş yılı aktarılmıştır.
Belediye logosunda turizm temasını ön plana çıkaran imgeler kullanılmıştır. Logonun ortasında verilen balık sembolü ilçedeki balıkçılık faaliyetine işaret eder. Tüm sembollerin yuvarlak çerçeve içinde verilmesi ise belediyenin kapsayıcılık ilkesi ile ilgilidir.
Karaburun Belediye logosu çok renkli olarak tasarlanmıştır. Logonun çok renki olması; ilçenin doğasını, tarihini ve kültürel zenginliğini göstermektedir. Güneş sembolünde turuncu renk kullanılmıştır. Turuncu rengi ile dinamik  ve  enerjik bir yapıya işaret edilmiştir. Logoda aynı zamanda mavi ve yeşil renkleri tercih edilmiştir. Bu renkler ise doğayı  ve denizi ifade etmek için kullanılmaktadır.

Muhabir: Eylül Sansür