İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı görevini üstleniyor. Bu plajlardan biri de eşsiz güzelliğiyle ve halk plajı özelliğiyle Bademli Plajı. Peki Bademli Plajı  nerededir? Bademli Plajı'na nasıl gidilir?

Bademli Plajı

Dikili'de kime sorulsa önerilecek ilk plajlardan biri olan mavi bayraklı Bademli Halk Plajı, İzmir'in en popüler koyunda bulunan adeta bir doğa harikası. Bademli Plajı'nda deniz oldukça berrak bir görüntüde. Turkuaz renge sahip olan bu deniz, tatil için gelen ziyaretçilere adeta görsel bir şölen yaratıyor. Şezlong ve şemsiye kiralaması gibi imkanlara sahip olan bu plajda aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli dakikalar geçirip yaz sıcaklarından bir nebze olsun kurtulabilirsiniz. Plaj çevresinde çok sayıda büfe de bulunuyor. Bu noktalardan alışveriş ihtiyacınızı da giderebilirsiniz. Geriye yalnızca deniz kum ve güneşin tadını çıkarmak kalıyor.

Bademli Plajı giriş ücreti

Bademli Plajı, Dikili Belediyesi'ne ait bir halk plajı. Bu yüzden plaja girişlerde herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Fakat şezlong ve şemsiye gibi kiralamalarda belirli ücretlendirmeler mevcut.

Bademli Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Bademli Plajı, İzmir'in Dikili ilçesinde, Bademli Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. 

Ulaşım: Bademli Halk Plajı'na ESHOT'un 837 numaralı Dikili-Aliağa Aktarma Merkezi ve 839 numaralı Dikili Devlet Hastanesi-Dikili İlçe Garajı otobüsleriyle gidebilirsiniz.

Özel aracıyla bu doğa harikası koyu ve plajı ziyaret etmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Bademli Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi