İzmirli avukat ve eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Esin Doğan Metin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle disipline sevk edilmesini istedi.

CHP Bornova Belediye Başkanlığı'na konuya ilişkin dilekçe veren Metin yaptığı açıklamada, "Partimizi büyütmek ve iktidara taşımak adına çaba sarf eden her bir üyenin emek ve mücadelesi bir kişinin ağzından çıkan ve partimizi kamuoyunda tartışılır kılan bu sözlerle değersizleştirilemez" ifadelerini kullandı. 

Üzüntü ile karşılandı

Metin'in açıklamasının tamamı şu şekilde: 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın  10/07/2024 tarihli ve 11/07/2024 tarihli Sosyal Medya Paylaşımları ve Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’ na hitaben “Sen tanrı mısın, tarikat lideri mi?”, “Hayatta sizin kadar yalan söyleyen kimseyi tanımadım, bunu partililerde bilir. …benim gibi siyasette başarılı olanlarla uğraşmak yerine gazetelerin bulmacalarını çözmeye çalışın. 13 yıl boyunca başarısız olarak, koltuk sevdası uğruna bizim ve çocuklarımızın geleceğini kararttığınız için öfkem var. Siz hiç Atatürkçü olmadınız…” sözleri parti üyelerimiz ve partimize gönül vermiş İzmirli hemşerilerimiz tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır.

İzmirli hemşehrilerimizden birçok telefon aldım

Bu hususda gerek İzmirli hemşehrilerimizden ve gerekse de partililerimizden birçok telefon aldım. Görüştüğüm her bir üye ve hemşerilerimize ilettiğim en önemli husus Partimizin yetkili kurullarına güvenmeleri ve 100. yıllık geçmişi olan Cumhuriyet Halk Partimizin parti içi disiplinini, hangi makam veya mevkii de olursa olsun kimsenin bozamayacağı, Tüzük kurallarının sıkı sıkıya uygulanacağı oldu.

Partimize zarar veriyor

Sayın Tanju Özcan bir Belediye Başkanı olarak iyi hizmetler vermiş olabilir, verdiği emek ve çalışmasına hiçbir sözüm olmaz ve saygı duyarım. Ancak geçmiş yıllarda parti disiplinine aykırı davranması, Tüzük Kurallarını ihlal etmesi ve birden fazla kere disipline sevk edilerek disiplin cezası almasını yine medya önünde aktararak “Bir tek kınama cezası almamıştık. Onu da almış oluruz.” şeklindeki talihsiz açıklaması Parti Tüzüğüne, Partinin yetkili kurullarına ve parti içerisinde oluşun nesilden nesile aktarılan etik kurallarımıza zarar vermektedir. Kendisi bir partili olarak bu tip eleştirilerini partimizin yetkili kurulları tarafından düzenlenen Danışma Kuralları ve basına kapalı toplantılarda dillendirebileceğini bilmesine rağmen Partimizi tartışılır kılma adına sosyal medya önünde yapma gereği duymuştur.

Başvuruda bulundum

100 yıllık Çınarımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün bizlere emaneti Cumhuriyet Halk Partimizin kendi içeresinde ki disiplininin sağlanması, bu büyük ailenin iç huzurunun korunması, genç partililerimize büyüklerimizden miras olarak aldığımız Parti kültürü ve etik kurallarının aktarılması ,  Genel Başkanlarımıza yönelik haksız ithamların önüne geçmek ve Tüzük Kurallarının ivedi olarak uygulanmasını sağlama  adına 23/07/2024 tarihinde Bornova İlçe Başkanlığına müracaatta bulundum.   

Başvuru dilekçem içeriğinde bahsettiğim hususlar ve rahatsızlıklar sadece benim değil benimle görüş ve düşüncelerini paylaşan üyelerimiz ile partiye gönül vermiş hemşerilerimizin görüş ve düşünceleridir. 

Görevi ne olursa olsun hiçbir üyemizin ne bu Partiye ömrünü vermiş Genel Başkanlarımıza ne de Parti üyelerimize bu şekilde bir söylemde bulunmaya, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Partimiz için verdiği emeklerini değersizleştirmeye, kurulduğu günden bugüne dek tarikatlarla mücadele eden bir partinin Genel Başkanını tarikat liderine benzetmeye, yalan söylemekle itham etmeye ve çocuklarımızın geleceğini karartmakla suçlamaya, en önemlisi de Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılığını sorgulamaya hakkı bulunmamaktadır. Partimizi büyütmek ve iktidara taşımak adına çaba sarf eden her bir üyenin emek ve mücadelesi bir kişinin ağzından çıkan ve partimizi kamuoyunda tartışılır kılan bu sözlerle değersizleştirilemez.

Kaynak: Haber Merkezi