Korsan yolcu taşımacılığının önlenmesi amacıyla hazırlanan Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. Teklif, özellikle izinsiz yolcu taşıyan sürücüler için caydırıcı cezalar öngörüyor. Teklifin detaylarına göre, ilk ihlalde sürücülerin belgeleri 6 ay süreyle geri alınacak, aynı fiil bir yıl içinde tekrarlandığında ise 1 yıl süreyle iptal edilecek. Belgesi iptal edilen sürücüler, bu süre boyunca geçici veya yeni bir sürücü belgesi alamayacak.
Erkan Özkan'dan destek
Erkan Özkan, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, söz konusu kanun teklifinin sektördeki en büyük sorunlardan biri olan korsan taşımacılıkla mücadele adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Özkan, "Korsan taşımacılık yalnızca taksicilerimizi değil, tüm ulaşım sektörünü olumsuz etkiliyor. Bu teklif, hem yolcuların güvenliği hem de esnafımızın emeğinin korunması açısından kritik bir adımdır" dedi.
Özkan, yıllardır yetkililere bu sorunun sadece denetimlerle çözülemeyeceğini ve caydırıcı cezaların gerektiğini vurguladıklarını ifade etti. Bu yasal düzenleme ile haksız rekabetin sona ereceğini ve korsan taşımacılıkla mücadelede daha güçlü bir konuma geleceklerini sözlerine ekledi.